GRIMSTAD: 27-åringen fra Grimstad ble i Aust-Agder tingrett dømt til sju måneder ubetinget og tre måneder betinget fengsel for flere alvorlige trusler mot et bysbarn. Domfelte prøvde en rekke ganger å få offeret til å betale 20.000 kroner som kompensasjon for et påstått tyveri av en pc og en mobiltelefon. Offeret nektet bekjentskap til tyveriet, og ville heller ikke punge ut.

Truslene ble oppfattet som skremmende, og gjorde at offeret flyttet inn hos en kamerat. Der ble han likevel funnet av 27-åringen, som tok seg inn i leiligheten.

I kameratens leilighet holdt 27-åringen en filetkniv med 20 centimeter langt blad opp mot halsen på offeret. Samtidig truet han med å skjære tungen av ham, for deretter å bruke denne som smykke. Hensikten med å skjære av tungen var at offeret ikke lengre skulle kunne si god natt til sønnen sin. Videre truet han med å gruppevoldta ham. Han ville videre tvinge offeret til å stikke to av fingrene sine i munnen, for deretter å slå ham i hodet slik at han selv ville bite av seg disse.

Dersom offeret gikk til politiet, lovte 27-åringen med å bruke tiden i fengselet til å planlegge hvordan han skulle torturere ham til døde.

Ved en husransakelse hjemme hos 27-åringen beslagla politiet en Stengun maskinpistol, to militære snublebluss og en liten klump hasj. Siden veteranvåpenet delvis var plombert lot retten ham beholde dette.