Slo til: Magnus Strandmyr (5) var en av de yngste som prøvde seg med racketen. Foto: Morten Lind Vårum
Serve: Fredrik Strandmyr (11) slår til. Foto: Morten Lind Vårum
Trikset: Eirik Solhaug (7), Ruben Strømme Kvalevold (6) og William Wirak (6) viste ferdigheter med tennisracketen. Foto: Morten Lind Vårum
Veteran: 80 år gamle Thor Einar Hanisch har spilt tennis i Kristiansand Tennisklubb i 67 år. Foto: Morten Lind Vårum
Lukas Lindgren er ansatt som trener i Kristiansand Tennisklubb og deltok i en oppvisningskamp. Foto: Morten Lind Vårum

— Dette er en deilig følelse. Jeg er stolt over at vi er i mål, sier Øistein Wirak, som er leder i Kristiansand tennisklubb (KTK).

Rundt 120 personer hadde tatt turen til den offisielle åpningen av det nye tennisanlegget ved gamle Kristiansand stadion. Der åpnet den 125 år gamle tennisklubben det nye anlegget, som rommer tre splitter nye innendørs tennisbaner.

Slo til: Magnus Strandmyr (5) var en av de yngste som prøvde seg med racketen. Foto: Morten Lind Vårum

— Nå kan vi bli en ordentlig tennisklubb og ikke bare en sommerklubb, som vi har vært i mange år på grunn av de ustabile vintrene og den gamle boblehallen. Dette er ikke noe tema lenger nå som vi har en fast innendørs hall, sier Wirak.

- Alt ligger til rette

Klubben har tidligere kun hatt baner utendørs i tillegg til en boblehall fra 1994. — Forskjellen er som natt og dag. Du må nesten ha spilt i boblehallen for å skjønne forskjellen. Fasilitetene i den gamle hallen var elendige. Det var dunkel belysning, veggene var hullete og litt soppbefengt, men nå har vi stor takhøyde og fantastiske lysforhold. Det er godt inneklima. Alt ligger til rette for stor utvikling i klubben, sier lederen av tennisklubben.

Ett av tre trinn ferdig

Serve: Fredrik Strandmyr (11) slår til. Foto: Morten Lind Vårum

Det nye tennisanlegget som nå er ferdigstilt er første trinn i en tretrinns prosess. Neste trinn er å bygge tre nye grusbaner på tomten for den gamle boblehallen, og det tredje er å få på plass nytt garderobeanlegg og klubbhus. Dette skal etter planen være ferdig i løpet av året. Fremtiden ser med andre ord lys ut for tennisklubben som har slitt med sviktende medlemstall over flere år.— Den boblehallen vi hadde har nesten gjort mer skade enn glede. Det har vært så mye dugnad og vedlikehold. Dette har gjort at vi har mistet et kull med tennisspillere som mistet tråden, og kan relateres til at vi ikke hadde noe tilbud, sier nestformann i tennisklubben, Harald Haugedal, og fortsetter.

— Vi har fast trener og får stabile forhold, så nå kommer folk. Vi skal bygge oss opp klubben på nytt med barn og unge.

Landets eldste tennisklubb

Trikset: Eirik Solhaug (7), Ruben Strømme Kvalevold (6) og William Wirak (6) viste ferdigheter med tennisracketen. Foto: Morten Lind Vårum

KTK er landets eldste tennisklubb med sine 125 år. Og til åpningen av tennisanlegget var blant annet varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen, og representanter fra Norges tennisforbund.— Dette er et fantastisk anlegg. Det er imponerende at de har har greid å få det til på den måten de har gjort. Det vil bety mye for breddeidretten, og jeg mener det er bra at det finnes andre tilbud enn fotball også, sier varaordfører, Kristiansen.

En annen av de som var til stede ved åpningen var klubbens eldste aktive medlem, Thor Einar Hanisch. 80-åringen har spilt i Kristiansand Tennisklubb siden 1946. — Dette er helt fantastisk. Det er rene åpenbaringen og vil gjøre at Kristiansand og Sørlandet vil kunne markere seg mer i tennis i årene fremover, sier Hanisch, som gleder seg til å ta i bruk det nye anlegget.

Forventer stor vekst

Veteran: 80 år gamle Thor Einar Hanisch har spilt tennis i Kristiansand Tennisklubb i 67 år. Foto: Morten Lind Vårum

Utad har klubben et mål om å doble medlemstallet fra dagens 120 aktive. Men lederne røper at de har tro på at det kan bli enda flere tennisspillere i klubben.— Jeg har mellom 500 til 600 navn på liste over de som har vært inne i systemet de siste ti årene. Det bør absolutt være mulig å nærme oss opp mot 400 medlemmer ganske raskt, sier Haugedal.

Og de to har tro på at det ikke vil ta så veldig lang tid før man vil se et lovende tennistalent hevde seg fra KTK.

— Det er lite til hinder nå for at vi i løpet av få år kan få en norgesmester på juniornivå i løpet av et par år, sier Wirak.