VEST-AGDER: — Vi var på et postkontor og hadde kontroll på fredag. Der kontrollerte vi en pakke som inneholdt en vhs-videokassett. Det var ikke kassett i den, men 40 gram hasj, forteller Helge Breilid, kontorsjef ved Tollregion Sør.

Ifølge Breilid foretar Tollvesenet jevnlig kontroller ved postkontorene. Utenlandsposten blir kontrollert, og noen navn på noen pakker tilkaller tollernes oppmerksomhet.

— Vi er litt oppdatert på visse miljøer og navn. Det kan være på både mottaker og avsender, eller internettadresser. I dette tilfellet kjente vi til et navn som sto på pakken. Jeg vil ikke si hvorvidt dette navnet var mottaker eller avsender, forteller Breivik.

Siden vhs-kassetten var innpakket, var det ikke det at en slik gammel kassett ble sendt i posten tollerne reagerte på. Tollvesenet har ikke mulighet til å røntgenfotografere posten ute på postkontorene, og må dermed stole på egen erfaring og intuisjon når de kontrollerer posten. Breilid vil ikke si på hvilket postkontor pakken ble funnet, men sier at det var et sted utenfor Kristiansand.

— Når det gjelder mengden, er ikke dette et veldig stort hasjbeslag. Men det er mye hvis det er ment til en enkeltpersons forbruk. Du skal røyke ganske heftig for å røyke opp 40 gram hasj, sier Breilid.

Han ser ikke bort fra at hasjen er ment for videre omsetting.

— Mottakeren av pakken vil helt sikkert bli innkalt til avhør i nær framtid, sier kontorsjefen.