RISØR: — Vi har mannskaper ute flere steder i Risør-området der kjellere er oversvømt, sier alarmoperatør Kjell Jørgen Ribe ved 110-sentralen i Agder. Store nedbørmengder mandag formiddag har ført til at en rekke kjellere er blitt fylt opp med vann. Og blant de som er rammet er Vinmonopolets utsalg i Risør.

— Det er ikke første gang vi opplever flom i lokalene våre, sier bestyrer på vinmonopolet i Risør. Maria Nemeth Kildahl. Hun forteller at mest vann har det vært på lageret, og at de ved 16-tiden hadde fått assistanse fra brannvesenet for å få tømt lageret. For vann.

— Det ser ut til at det er rørene som skal ta unna vann i gatene som har for liten kapasitet, sier pol-bestyreren og forklarer at Vinmonopolet ligger lavest nede i Risør by og dermed er utsatt under værforhold som i dag.

— Nå jobber vi sammen med brannmannskapene, forteller Nemeth Kildal som ikke fant det nødvendig å stenge butikken da det flommet som verst.

Politiet bistår brannvesenet i å redde bilene fra parkleringsplassen.

— Vi prøver også å få kontakt med eierne av de forskjellige bilene, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt Vidar Neset.

Ifølge alarmoperatøren er det mange som sliter med de samme problemene som vinmonopolet. Både i Risør-området og andre steder i landsdelen.

Nedbøren har variert kraftig lokalt, og verst ser det ut til å ha vært i området fra Mandal og vestover og fra Arendal og østover.

Det er ventet mer nedbør i kveld og i natt, og også tirsdag formiddag kan det komme en god del regn før sola slippes løs over Sørlandet resten av uka.