FRISKT: Ytterste delen av Tollbodbrygga i Flekkefjord var tirsdag kveld sperret av, og bølgene slo langt innover parkeringsplassen. Foto: TORBJØRN WITZØE

FLEKKEFJORD: Ytterste del av Tollbodbrygga i Flekkefjord er nå avstengt etter at bølgene begynte å slå inn over bryggen og deler av parkeringsplassen like ved.

Regn, kraftig vind og høy vannstand preger Flekkefjord sentrum i kveld.

— Det blåser godt og det er ikke et menneske å se ute i byen bortsett fra noen få biler og folk som ser til båtene sine, sier Fædrelandsvennens journalist på stedet Torbjørn Witzøe.

Medlemmer av Flekkefjord Seilbåtforening var tirsdag kveld ute for å se til båtene sine på Lasta. De ser med bekymring på den stormen som er varslet langs kysten i løpet av kvelden og natten.

Ifølge værvarselet vil vinden nå blåse kuling og liten storm flere steder langs kysten før vinden dreier og stormen Emil treffer sørlandskysten med storms styrke rundt midnatt.

— Det river godt i husveggene her og du må holde på bildøren så den ikke vrenger seg, forteller han.

Vurderer å sperre Mandal sentrum

I Mandal vurderer politiet fortløpende om deler av Mandal sentrum skal sperres av.

– Vi ser for oss at Øvrebyen vil kunne bli sperret av helt eller delvis, fordi vannet erfaringsmessig vil bli stående over gatenivå her. Det samme kan også skje i rundkjøringen midt i sentrum, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal til NRK.

Ved 21-tiden var vannstanden fremdeles 25 centimeter under bryggenivået.

— Akkurat nå er det ganske vindstille. Vi sperrer ikke av noe før vannet begynner å bevege seg innover brygga, mot parkeringsplassene og de lavereliggende butikklokalene, sier Gabrielsen til fvn.no.

Sivilforsvaret i beredskap

Han opplyser at politiet har kalt inn ekstramannskaper, samt etablert et samarbeid med Sivilforsvaret og kommunen.

— Hvis prognosene treffer har vi folk på jobb for å være på hugget, sier Gabrielsen.

Politiet har i samråd med kommunen valgt å skru av lysene i Furulundene og på Sjøsanden.

— Der står det ganske hardt på, så vi vil ikke har turgåere der. Det er spesielt på grunn av greiner som kan blåse ned. Det er derfor lurt å ikke gå tur akkurat der, sier Gabrielsen.