NYE LOKALER: Her, i Brennåsen senter i Songdalen kommune, ligger de splitter nye lokalene til Søgne og Songdalen lensmannskontor. Til høyre i bildet ligger E 39. Foto: Tormod Flem Vegge
FEST: Politimester Kirsten Lindeberg (helt til venstre) taler til inviterte gjester i forbindelse med åpningen av Søgne og Songdalen lensmannskontor. Foto: Tormod Flem Vegge
INSPISERTE NY GARDEROBE: Investor Kurt Mosvold (i midten) sjekker om det er noen i dusjen i damegarderoben ved Søgne og Songdalen lensmannskontor. I dag fikk han, og blant andre Songdalen-ordfører Johnny Greibesland (til venstre) og politimester Kirsten Lindeberg, omvisning i de nye lokalene i Songdalen. Foto: Tormod Flem Vegge
ALT PÅ ETT PLAN: Fra venstre: Terje Pederen, lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Johnny Greibesland (Sp), ordfører i Songdalen kommune, Kirsten Lindeberg, politimester for Agder politidistrikt, og investor Kurt Mosvold. Foto: Tormod Flem Vegge
Terje Pedersen, lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor. Foto: Tormod Flem Vegge

SONGDALEN: — I Søgne hadde vi ikke et bra garasjeanlegg. Politibilene sto et stykke unna kontoret. Det var blant annet misnøye med at utstyr måtte bæres fra kontoret til bilene. Her på Brennåsen har vi garasjer og kontorer på samme plan, sier Terje Pedersen, lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

700 kvadratmeter

Onsdag ble politiets nye politikammer i Brennåsen senter offisielt åpner: Nyoppussende lyse, lokaler med eget garasjeanlegg. Et totalareal på over 700 kvadratmeter. Politikammeret har 15 ansatte.

På Brennåsen i 20 år

Pedersen er godt fornøyd med nærheten til E 39, noe han tror kan redusere utrykningstiden ved mobil kriminalitet.

— Operasjonelt kan det bli en fordel å være her, sier han.

- Hvor er det mest kriminalitet, i Søgne eller i Songdalen?

Terje Pedersen, lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor. Foto: Tormod Flem Vegge

— Det er mer folk i Søgne, og dermed mer kriminalitet der. Vi har for øvrig hatt en større nedgang i kriminaliteten i Songdalen enn i Søgne. Det kan kanskje ha sammenheng med at Songdalen er et mer oversiktlig sted, sier Pedersen.Lensmannen forteller at politiet har hatt kontor på Brennåsen tidligere, fra 1966 til 1986, før kontoret ble flyttet til Tangvall i Søgne.

- Fremtidens politikammer

— Vi skal redusere antall lensmannskontor i distriktet fra 27 til 11. Søgne og Songdalen lensmannskontor blir ett av de 11. Dette er altså fremtidens politikammer. Det må være såpass stort og såpass mange ansatte, for at politikammeret skal være slagkraftig, sier Kirsten Lindeberg, politimester for Agder politidistrikt.

Hun forteller at det ble diskutert om kontoret i Tangvall skulle flyttes til Kristiansand.

— Det har vært et tema. Men dette har handlet om kommunenes størrelser og antall innbyggere, sier Lindeberg.

Det var 11 virksomheter som konkurrerte om å tilby politiet best mulig lokaler. Brennåsen senter gikk av med seieren, et senter eid av investor Kurt Mosvold. Han kjøpte Brennåsen senter for fem år siden, hovedsakelig på grunn av den strategiske beliggenheten.

— En statlig leietaker vil være en solid og ryddig leietaker. Jeg er rimelig trygg på at politiet gjør opp for seg, smiler han.

Ikke viktig hvor det ligger

NYE LOKALER: Her, i Brennåsen senter i Songdalen kommune, ligger de splitter nye lokalene til Søgne og Songdalen lensmannskontor. Til høyre i bildet ligger E 39. Foto: Tormod Flem Vegge

Ordførerene i Søgne og Songdalen er lite opptatt av hvor lensmannskontoret ligger.— Det har ikke så mye å si om Søgne og Songdalen lensmannskontor ligger i Søgne eller i Songdalen, sier ordfører Johnny Greibesland (Sp), ordfører i Songdalen kommune. Han mener at det viktigste er at politiet har gode lokaliteter.

— Vi har tett kontakt med politiet, og satser mye på forebyggende arbeid. Fire ganger i året har vi møter mellom ordførerne i de to kommunene og politiet, forteller Greibesland.

Søgne-ordfører Åse Røsstad Severinsen (H) synes det er uproblematisk at kontoret er lagt til Songdalen.

— Det er ikke noe problem for oss. Det er jo så kort avstand mellom kommunene. Jeg ønsker politiet lykke til med jobben, og håper de får det bra i nye lokaliteter, sier Severinsen.