KRISTIANSAND: — Jeg tenkte først at det måtte være en feiltakelse da noen sajeg skulle få en pris for solidaritetsarbeidet mitt. Men så sa kona at det var sant, sier Christoforos Schuff som er prest i den ortodokse kirke.

Tirsdag var han invitert til bispekontoret i Kristiansand sentrum for å motta det synlige beviset for at innsatsen hans er satt pris på. Et bilde malt av Olga Grimsmo Nilsen fra Flekkerøya som fremstiller legenden om St. Christoforos i det han bærer Jesus-barnet over elva.

— Det er veldig hyggelig at man får positiv oppmerksomhet rundt noe man selv synes er viktig. Det å fremheve menneskeverd, respekt forståelse og likebehandling er gode verdier. Samtidig som jeg får oppmerksomhet vet jeg mange andre gjør en innsats som også kunne fortjene dette, sier Schuff.

Fokusprisen deles årlig ut av Diakonforbundet i Agder og Telemark. Diakon i Vågsbygd, Mette Stoveland, begrunnettildelingen med atFader Christoforos er et forbilde og en inspirasjonfor utøvelse av en uredd diakoni.

— Hvis kirken skal stå for viktige verdier, så bør den være tilstede dersom den ser at det skjer urett. Det viktigste arbeidet er å vise gode holdninger og formidle gode holdninger overfor alle mennesker, sier Schuff.

Han håper kirkens og hans eget engasjement også når fram til politikerne.

— Til slutt så er det flertallet som bestemmer vedtektene i en by. Politikk er å bestemme. Politikerne må være med å velge, sier Fader Christoforos Schuff.