Det er kraftig røykutvikling i en enebolig i Fianhagen. Brannvesenet melder om mulig fare for gasseksplosjon. Foto: Morten Boswarva

TVEDESTRAND: Østre Agder Brannvesen og Arendal rykket ut på husbrann i Fianehagen Tvedestrand i 13-tiden. Robin Jørgensen befant seg i huset da han oppdaget kraftig røykutvikling.

— Jeg aner ikke hva som har skjedd, jeg satt og så på tv inne i stua da jeg oppdaget at det plutselig kom masse røyk. Jeg løp inn til min bror og de, de bor i den andre enden av huset, for å sjekke om de var hjemme. Det var de ikke, men hunden var det, så jeg måtte knuse ruta for å få ut den. I tillegg fikk jeg med meg katten ut, sier Jørgensen, som kom seg ut i god behold.

Han opplyser at det er foreldrene hans som eier huset, men de var ikke hjemme da brannen startet. Brannvesenet fikk relativt raskt kontroll på brannen, men måtte be personer på stedet om å trekke tilbake da det de fryktet eksplosjonsfare på grunn av en propanflaske i kjelleren i huset. Brannvesenet fikk imidlertid kontroll før brannen spredde seg til kjelleren.