GRIMSTAD: — Når jeg har sagt at vi skal se på hele inntektssystemet, så betyr ikke det usikkerhet om Kristiansands status. Kristiansand er en storby. Byen har de samme utfordringer som andre storbyer i forhold til regionale fellesfunksjoner, regional kultur og opphoping av en del rus og psykiatri. Kristiansand skal behandles som de andre storbyene, sier Solberg til Fædrelandsvennen.

Hun mener tvilen som er oppstått, handler om en misforståelse av Høyres politikk:

— Jeg kan ikke love spesielle storbymidler, fordi det ikke er sikkert noen skal få det. Høyre ønsker ikke et vell av ekstraordninger. Vi ønsker et inntektssystemet for kommunene som tar høyde for storbyens utfordringer. Der skal Kristiansand selvsagt med, sier hun.

Både Hans Antonsen fra Venstre og Alf Holmelid, SV, har kraftig kritisert Høyres nye kollektivpolitikk. Solberg slår tilbake:— Høyre har pengene. Både til å dekke halvparten av infrastrukturkostbadee til bybaner/bussway og til kollektivsatsing generelt. Holmelid har ikke pengene. For SV bruker mindre enn vi skal på kollektivsatsing.

— Men Kristiansand holdes utenfor store ressurser?

— Nei. Kristiansand er med på alle ordninger, og skal få et kraftig løft på kollektiv. Det er bare bybane- satsing til 25 milliarder de er utenfor, men det er fordi de ikke skal bygge bybane sier Solberg.

Til Fædrelandsvennen snakker Solberg om et meget spennende valg på Sørlandet. Hun drømmer om fire representanter, to fra hvert fylke. Hun vil ha både Ingunn Foss og Norunn Tveiten Benestad valgt fra Vest-Agder og Svein Harberg og Arne Thomassen fra Aust-Agder.— Det handler om hvor sterk benk fra Sørlandet velgerne vil ha. Våre folk er meget dyktige, og vil tale Sørlandets sak med sterk stemme, sier Solberg.

— I øyeblikket er det 70/80 prosent sjanse for at jeg også kommer inn, men det blir knallhardt, sa Arne Thomassen.

Etter Lyngdal, Mandal og Lillesand er Solberg nå på besøk i Grimstad. Hun orienteres om UiAs satsing på e-helse og omsorgsforskning. Solberg likte campus Grimstad. Forrige gang hun besøkte UiA i Grimstad var midt i byggeperioden.

I Grimstad fikk hun lov å teste duppeditter. Den ene viste godt oksygenopptk og en hvilepuls på 73. Ved inngangen til en tøff valgkamp, mener hun det var ok.