KRISTIANSAND: — Det er bare han som kan snakke sånn. Dette er politisk agitasjon på høyt nivå, sa Terje Næss i Kristiansand Ap. Folk lo og klappet om hverandre da den gamle kjempen slo til:

Hågensen tok utgangspunkt i medieomtalen av valgkampen:

— De sier vi skryter så fælt etter åtte år i regjering, og at vi skremmer med de andre. Vi trenger ikke skryte i Ap. Andre gjør det for oss. Folk flest sier vi aldri har hatt det så godt som nå i dette landet. Jeg synes flere skal høre på vanlige folk, sa Hågensen, og fortsatte:

— Vi skremmer ikke. Men i et demokrati må det være lov å mene noe - og vi må få lov å snakke om hva vi mener er konsekvensene av andres politikk. For medaljen har en bakside. De pakker det inn. De sier de skal justere, ikke forandre. Selvfølgelig vil de forandre, men til hva, spurte han og svarte selv:

— Jo det skal jeg si. De sier vi diskuterer så lite ideologi for tiden.. Ja, vi diskuterer ikke teser lenger, men bak praktisk politikk ligger ideologi. Det er ideologi når høyresida vil øke forskjellene. Det er ideologi når de vil bruke sosial dumping som verktøy, mens vi vil bekjempe det. Vi tror på fellesskap. De nye utenfra: Vi trenger dem, de trenger oss. De skal inn i fellesskapet, sa Haagensen til stor applaus.Han minnet om at regjeringen Bondevik i 2005 foreslo endringer i arbeidsmiljøloven, endringer Stoltenberg stoppet etter valget:

— Det står om hverdagen til folk. Vi skal ikke skremme, men må snakke om konsekvenser. For de vil prøve seg igjen. De vil ha en arbeidsmiljølov som gjør at arbeidsgiveren skal bestemme når du skal komme på jobb, når du kan gå - og om det er bruk for deg i morra. Jeg har levd lenge nok til å vite hvordan det er. Jeg vil ikke dit igjen.

— De vil gi milliarder i skattelette til rikfolk. Og så skal rikingene etterpå få lov å tjene seg rike på vanlige folks sykdom også. Det er ideologi.

— Høyresida har i flere tiår klaget på skolen. Men hva ser jeg som gammel mann? Jo, ungdommen går ut av skolen og kommer i jobb. De har bygd opp verdens rikeste land. Er det ikke merkelig?

— Nei, jeg skal si dere noe viktig, godtfolk: Menneskekroppen er ikke tilfeldig. Det er pinadø ikke tilfeldig at hjertet er plassert på venstresiden, mens blindtarmen er på høyresiden.