Kristiansand: Blant dem som taper på været de fleste jubler for, er Flynonstop som frakter folk vekk fra sørlandssommeren.

— Folk sitter ikke inne og bestiller reiser nå. Ingen steder er bedre enn Sørlandet når det er som nå, vedgår Espen Hennig-Olsen som eier Flynonstop med base i Kristiansand.

- Det sier til og med du som skal leve av å sende folk ut av landsdelen?

— Ja, men vi håper jo at folk skal få smaken på sol og bestille mange reiser for august og september, sier Hennig-Olsen. Flynonstop solgte bra de forrige månedene og drar nytte av det nå.

FINT HJEMME: Espen Hennig-Olsen synes det er fint på Sørlandet nå, men håper sørlendingene vil ha mer sol til høsten. Foto: ARKIVFOTO

— Vi har 73 prosents belegg for juli. Det er veldig bra, men trenger å fylle mer opp for høsten. Da ville vi foretrukket noe dårligere vær, sier Hennig-Olsen.

— Det er annerledes hos min bror. Der er det nok full fart om dagen, sier han og henviser til Paal som lager is.

Iskremprodusenten gliser nok bredere i familieselskapene. Hennig-Olsen Is selger så mye iskrem for tiden at de har hatt nattskift denne sommeren.

— For oss utgjør den gode sommeren flere titalls millioner kroner sammenlignet med de dårlige somrene som har vært, sier HR-sjef Jan Erik Narvesen hos iskremprodusenten. Han ser ikke bort fra at de kan sette produksjonsrekord i sommer. Sjef og eier, Paal Hennig-Olsen, vil ikke komme med konkrete tall for juli måned, men overfor NTB innrømmer han at han tror det kommer til å bli ny rekord i juli i år.

— Juli er alltid den beste måneden. Godvær på denne tiden er en stor bonus, sier Narvesen. I år har de solgt spesielt mye Krone-Is i sekspakninger.

— Etter en regntung vår og flere dårlige sommere trengte vi dette, sier Narvesen.