Aust-Agder tingrett varetektsfengslet mandag 18-åringen i to uker med brev— og besøkskontroll. Påtalemyndigheten fikk medhold i kravet om full isolasjon. Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke 18-åringen for voldtekt.

I Kristiansand tingrett avslo tingrettsdommer Knut Otterbech kravet om fire ukers varetekt av en 20-åring, som også er siktet i saken. Retten fant ikke grunnlag for fengsling, og 20-åringens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, fikk dermed gjennomslag for sine argumenter. En 15-åring, som også er siktet i saken, ble løslatt etter avhør. Han er for ung til å sitte i fengsel.

De to unge jentene var sammen med de siktede på en fest i arendalsområdet fredag. Da skal jentene ha blitt utsatt for voldtekt. Flere av festdeltakerne var svært beruset. Etter det Fædrelandsvennen forstår er det svært forskjellige oppfatninger av hva som har skjedde på festen.

— Jeg er fornøyd med at retten ikke fengslet min klient fordi han ikke har gjort noe straffbart, sier Johnsen.

Påtalemyndigheten valgte ikke å kreve oppsettende virkning, det vil si at 20-åringen uansett måtte sitte i varetekt til en anke var behandlet av lagmannsretten.