Til neste år går planene ut på en ny sorteringshall for sju millioner.

— Alt av restavfall sorterer vi. I dag skjer dette under åpen himmel. Vi ønsker å få det samlet under ett tak. Det er jo en kjempefordel å sende fra oss ting som er tørre, sier daglig leder Johan Jørgen Fossli.

I 2015 er det planlagt brukt fem millioner på en ombygging.

— Vi har ikke landet på noe endelig. Men vi må ha et nytt mottak for farlig avfall. Dagens stålhall har nok sett sine bedre dager. Nå satser vi på en bedre løsning med mottak over disk. I tillegg ser vi for oss en bruktbutikk i de samme lokalene. Her kunne vi ha et utsalg av møbler og ting og tang ellers. Men nå ser vi litt på erfaringer andre stedet, og signalene er ikke helt entydige, sier han.

Mange benytter seg av anledningen til å kjøre inn med avfall og sortere selv, et tilbud som er gratis. Det er ingen planer om å droppe ordningen.

Det er lite nytt avfall som legges på fyllingen. Der havner bare lettere forurensede masser som ikke kan disponeres noe annet sted. Alt som ikke kan gjenvinnes og er brennbart, kjøres til storanlegget i Kristiansand. Dit går i alle fall ett lastebillass for dagen.