FARSUND: – At han nå løslates fordi politiet mener det ikke er grunnlag for fengsling, viser at det ikke foreligger beviser nok til å reise tiltale. I en drapssak tror jeg politiet av hensynet til folks rettsoppfatning ville ha bedt om varetektsfengsling fram til hovedforhandling dersom de mente å sitte på fellende beviser, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Det var 22. oktober i fjor at den 57 år gamle mannen ble funnet knivdrept i sin bolig i Vanse i Farsund.

Tre menn på henholdsvis 31, 32 og 37 år ble pågrepet og siktet i saken.

32-åringen har tilstått knivdrapet, mens de to andre bare har erkjent å ha vært tilstede da ugjerningen skjedde.– Min klient (37-åringen, red anm.) forstår at politiet ba om varetekstfengsling fram til de hadde fått dannet seg et bilde av hva som hadde skjedd. Men det har vært en stor belastning både for han selv, ektefelle og barn at varetektsfengslingen trakk ut i tid. Politiet har forklart at de måtte få resultatene fra prøver som ble sendt til Oslo før de kunne foreta de siste avhørene, sier Sveinung Søndervik Johnsen.

Siden politiet har bedt om judisiell observasjon av hovedmannen tror Sveinung Søndervik Johnsen at det tidligst kan bli snakk om en rettssak i mai. Og da tror han altså ikke 37-åringen vil sitte på tiltalebenken.