LILLESAND: Lillesandsdaene er godt i gang. Hvordan har du det akkurat nå?

— Jeg har det bra, men det er travelt. Vi har mye å gjøre, og det er en del ting som må ordnes i siste liten. Vi hadde ønsket oss mer folk på konsertene som var i helga, og skylder på regnværet. Men vi er optimister!

Hvorfor ble du engasjert i komiteen?

— Jeg jobber på parfymeriet, og ble med i komiteen for Daene gjennom Handelsstanden. Nå har jeg vært med i 17 år, og sju av dem som leder. Det er hyggelig og sosialt, vi møtes annenhver uke gjennom hele året for å planlegge.

Hva mener du har vært høydepunktet i den tida du har vært med?

— Det må ha vært det året da både DDE og Carola holdt konsert. Da var det over 3000 mennesker på Havnetomta, og det er klart det var stas.

Hvordan blir festivalen mottatt av byen?

— Folk er stort sett positive. De få, negative tilbakemeldingene tar vi oss ikke nær av. Det er solgt en del billetter til flere av konsertene, men lillesanderne er litt trege til å forhåndskjøpe. De ser gjerne været an. Men til avslutningskonserten med Rita Eriksen har vi faktisk solgt flere enn vanlig. Jeg tror det blir en fin avslutning. Men vi vurderer å skifte navn, eller legge ordet "festival" inn i logoen. Daene blir altfor ofte utelatt når det blir gitt ut oversikter over alle festivaler på Sørlandet. Men Lillesandsdaene er faktisk Sørlandets eldste festival, i år blir den arrangert for 36. gang.

Hvor mye får du med deg av arrangementene?

— Jeg jobber hele uka, men jeg får med meg mange konserter siden jeg står i baren. Så jeg hører jo musikken, og synes det er hyggelig å se at folk koser seg.

Blir du noen gang lei av å jobbe med "Daene"?

Nei, jeg blir egentlig ikke det. Jeg gleder meg alltid veldig til de starter, men det er selvfølgelig litt godt når det er over også. Da skal jeg ha en uke fri.

Er det mye turister i byen denne uka?

— Jeg tror det er en del turister her nå, det er i hvert fall mange ukjente fjes i gatene. Noen ringer oss på forhånd for å spørre når festivalen skal være, slik at de kan legge ferien til Lillesandsdaene.

Hva gjør du når du ikke jobber på parfymeri eller med planlegging av festivalen?

— Da er det ikke mye fritid igjen. Men jeg prøver å ta en tur til varmere strøk i løpet av året.