ARENDAL: Politiet opplyser i en pressemelding at de ikke vet hvordan de to gjerningspersonene kom seg til stedet eller hvordan de forsvant.

— Per nå har vi ingen vitner som har sett de to forlate stedet. Vi vet derfor ikke om de reiste av gårde til fots eller med et kjøretøy, sier etterforskningsleder Wigdis Songedal ved Arendal politistasjon.

Det var klokka 08.25 politiet fikk melding om at en kiosk i Torggata i Arendal hadde blitt ranet. To personer hadde da kommet inn i butikken, en av dem med en pistollignende gjenstand i hånden. Innehaveren ble deretter bundet på hender og føtter.

— Han ble ikke direkte truet og kom ikke fysisk til skade. Han opplevde det likevel som skremmende, sier Songedal.

Fritidsaktig kledd

De to ranerne har blitt beskrevet som asiatiske av utseende.

— Beskrivelsen vi har fått er ikke så god, så den ønsker jeg ikke å si så mye om. Det jeg kan si er at den ene var litt høyere enn den andre. Begge var iført motorsykkelhjelmer som skjulte hodet. De skal også ha gått fritidsaktig kledd, sier Songedal.

Ranerne forsvant fra stedet etter å ha stjålet en større pengesum fra kioskens safe.

Etterlyser tips

Klokka 14.40 sto politiet fremdeles uten spor etter ranerne og etterlyser derfor tips fra folk som kan ha sett eller hørt noe på ranstidspunktet.

— Vi systematiserer nå det materialet vi har og ser om det er noe mer vi må gjøre i akuttfasen. Vi har patruljer ute som jobber med de opplysningene vi har, uten at jeg ønsker å gå i detaljer om dette, sier Songedal.

I løpet av dagen har politiet foretatt et avhør av fornærmede og andre vitner. Åstedet er sikret av kriminaltekniker.