Haldis Children Home sørger også for at barna har skoleuniform. Angelina og Svein Fosseli med datteren Sara på armen. Bildet er tatt i 2007 da barnehjemmet åpnet. Foto: Privat
Angelina Fosseli sammen med noen av barna fra barnehjemmet, Haldis Children Home, i India fra en tidligere reise til landet. Angelina er ansatt ved Comfort Hotel Kristiansand og barnehjemmet drives av hennes familie. Foto: Privat
Gudstjeneste i det fri. Haldis Children Home ligger i en liten landsby 50 km sør for millionbyen Nagpur, midt i India. Foto: Privat

Helt fram til lillejulaften kan gaver legges under det rosa juletreet i Comfort Hotel Kristiansand.

— Vi sender gavene til India i romjulen, så de får det ikke på selve julaften, men det viktigste er at de får noe, sier hotelldirektør Vibeke Tvedt.

Håper på mange gaver

I fjor samlet de hotellansatte inn 170 gaver til Haldis Children Home i India. Barnehjemmet, som har 40 barn i alderen fem til 15 år, ligger i Umerd, en landsby 50 km sør for Nagpur, ofte omtalt som tigerhovedstaden i India på grunn av de mange tigerreservatene i området.

— Navlen av India, forklarer Svein Fosseli om beliggenheten midt i landet, sånn omtrent. Han er gift med indiske Angelina, stuepike ved hotellet i Skippergata og grunnen til de ansattes engasjement. Barnehjemmet drives nemlig av hennes foreldre, bror og svigerinne. Ekteparet Fosseli hjelper til med å administrere faddergaver fra Norge. Majoriteten av fadderne er fra Sørlandet.

Sørger for skolegang

Barna kommer fra fattige familier som ikke har råd til å sende barna sine på skole. Barnehjemmet fungerer som et internat der barna får tak over hodet, mat, klær og skolegang.

— Målet er å kunne komme opp i 100 barn. Da må også staten bidra, sier Svein.

Behov for "alt"

Klær og leker er mangelvare. Men uansett harde eller myke pakker, det er en fordel om givere skriver kjønn og alder utenpå pakkene, lyder oppfordringen.

— Barnehjemmet er veldig takknemlig for alle som bidrar. Barna blir så glade for gaver, sier Angelina Fosseli.

I fjor ble det samlet inn 43.000 gaver blant de 170 kjedehotellene i Skandinavia, der Nordic Choice sponser med en tier for hver gave. Hotellene velger selv hvilket veldedig formål de vil støtte. For hotellet i Kristiansand falt valget altså på et barnehjem i India.

— Kjempegøy tiltak, mener Dorthe Schjunk, en av de ansatte, som følger prosjektet på Facebook.