KRISTIANSAND: – Vi er redde for at Sørlandssenteret og Avenyen skal begynne å arrangere konserter, som Kvadraturen i dag har som et av sine fortrinn. Neste gang etablerer vel for eksempel Nav-kontor i Sørlandsparken, sa leder Harald Andersen.

Lederen av Kvadraturforeningen mente alle varselslys må blinke når Sørlandsparken ønsker å utvikle seg til bydelssenter for nye boligområder, og minte møtedeltakerne om at det står sterke økonomiske interesser bak utviklingen av næringsparken.

Leder av Sørlandsparken Næringsforening, Erik Rostoft, svarte med å si at det knapt er noen steder i verden der investorene har tjent mer på sine investeringer enn i Kristiansand sentrum.

– Det er misforstått forsvar for Kvadraturen å forby virksomhet andre steder. Med ni millioner årlig besøkende i Sørlandsparken må det være naturlig å tilby dem det de etterspør, tordnet Erik Rostoft.

Tatt seg til rette

Ifølge Tone Iglebæk i teknisk sektor i Kristiansand kommune, har det vært noen tilfeller der aktører i Sørlandsparken har tatt seg til rette i forhold til reguleringsbestemmelsene, mens det også er gitt en del dispensasjoner.

– Må stille krav

Solveig Nilsen, som er Venstres representant i byutviklingsstyret, tror det er flertall blant de politiske partiene i Kristiansand for å åpne opp for mer tjenesteyting, kultur og underholdning i Sørlandsparken. Hun mener de som politikere da må stille krav til grønne arealer, estetikk, gang— og sykkelveier og et bedre busstilbud.