Politiet mener de tre – på 18, 20 og 21 år – sammen stjal en Golf fra et bilutleiefirma i Kristiansand i midten av januar. 6. april leverte en bilforhandler i Sandnes ut en BMW X1. Da ble det brukt et stjålet førerkort. Samme førerkort ble brukt da en bilforhandler på Sola utleverte en BMW 520D.

Ved utleveringen av bilen, ble det vist en falsk kvittering for overføring av kjøpesummen. En bilforhandler i Arendal ble lurt på tilsvarende måte da han leverte ut en VW Passat til en verdi av 350.000 kroner.

Falsk kvittering

I Kristiansand ble en bilforhaldler lurt til å levere ut en Passat etter at det ble sendt en e-post med bekreftet utbetaling av en del av kjøpesummen. Politiet mener svindelen av luksusbiler beløpet seg til over én million kroner.

— De siktede har gitt varierende forklaringer og varierende grad av erkjennelser, opplyser politiadvokat Cecilie Pedersen Hille, som skal være aktor i saken når den kommer for retten.

Erkjenner

— Min klient (21) har lagt kortene på bordet, , sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen, forsvarer for den som politiet mener er hovedmannen.

21-åringen driver for øvrig et nettsted hvor han tilbyr oppsporing av stjålne biler på oppdrag av private, forsikringsselskaper og politiet.