SIKRES: Politibetjent Stian Helgeland Karlsen sikrer åstedet på Galgeberg der en 28-åring, mistenkt for innbrudd på Hamreheia, skal ha knivstukket en politimann før han ble pågrepet. Foto: Jan O. Eide

KRISTIANSAND: — Jeg hørte politiet rope: Slipp kniven! forteller Henrik Hansen som ble vitne til den dramatiske pågripelsen fra verandaen hjemme.

Naboene i Prestvikveien hørte hyl og skrik fra mannen som ble pågrepet, med buksa på knærne, ifølge et vitne.

Politibetjent Stian Helgeland Karlsen i hagen mellom de to husene i Prestvikveien på Galgeberg, som ble åsted for pågripelse og knivstikking av en politimann. Foto: Jan O. Eide

Innbrudd i bolig

Aksjonen startet med at politiet jaktet på en kjent innbruddstyv i Hamreheia. En Securitas-vekter varslet politiet som rykket ut med to patruljer.

Tyven ble observert klokken 15 med tyvegods i gata, men klarte å stikke av. Politiets hundepatrulje sporet ham opp ved Galgeberg like etter klokken fire. Det var naboer som pekte på stedet mannen gjemte seg. Han sto under en veranda, og politiet så at han var utstyrt med kniv.

— Politiet ropte på ham og ba ham legge ned kniven. Det ble også brukt pepperspray, men under pågripelsen klarte han å stikke tjenestemannen i låret. De klarte likevel å få kontroll på mistenkte og pågrep ham, opplyser ordenssjef Dag Tallaksen ved Kristiansand politistasjon.

KNIVSTUKKET: En politimann ble kjørt akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Kristiansand for behandling etter at han ble knivstukket under pågripelsen av en mistenkt innbruddstyv. Foto: Jan Oddvar Eide

Tallaksen forteller at det var et dypt stikk i låret. Polititjenestemannen (37) ble brakt til Sørlandet sykehus hvor han har fått legebehandling. Kniven er funnet og beslaglagt.

— Trist

— Det er trist at politifolk som er ute i samfunnets tjeneste for å opprettholde lov og orden, blir utsatt for slike handlinger. Heldigvis er det sjeldent vi opplever slike hendelser, sier Tallaksen.

Han har møtt politimannen og hans familie på sykehuset. Det er også gjennomført debriefing med kollegene som jobbet med politimannen da knivstikkingen skjedde.

ÅSTEDET: En tekniker fra politiet undersøker åstedet der det finnes blodflekker og rester etter førstehjelpsutstyr. Foto: Jan Oddvar Eide

— Politimannen lå i området mellom husene. Han var ved bevissthet og ble støttet ut av andre fra politiet, forteller et øyenvitne som bor i et av nabohusene.

— Politimannen hadde et hvitt tørkle rundt det høyre beinet, like over kneet. Antakelig der han ble stukket. Buksebenet var trukket litt opp. Det så ut som han hadde skrapet seg opp på beinet. Men det var ikke blodig, sier et annet vitne fra et annet hus.

Tidligere straffedømt

Henrik Hansen og en nabokvinne forteller begge til Fædrelandsvennen at de oppdaget den mistenkte som hadde klatret inn i en hage som ligger mellom leilighetsbygget i Prestvikveien 26, og eneboligen i Prestvikveien 2. — To fra politiet klatret opp to stiger til den samme hagen, forteller Henrik Hansen.

— En annen politimann med hund løp gjennom hagen vår og opp til den samme hagen fra oversiden, forteller han.

SIKRES: Politibetjent Stian Helgeland Karlsen sikrer åstedet på Galgeberg der en 28-åring, mistenkt for innbrudd på Hamreheia, skal ha knivstukket en politimann før han ble pågrepet. Foto: Jan O. Eide

28-åringen er tidligere straffedømt for vold mot offentlig tjenestemann.

— Han har også vært involvert i trusselsaker med bruk av kniv tidligere, opplyser Tallaksen.