KRISTIANSAND: Snøen laver ned og legger seg ikke bare på veien, men også på frontruta til bilene. Dermed er glatte veier og frontruter med dårlig sikt et problem som rammer bilister lørdag ettermiddag.

— Det er glatte veibaner og folk bør kjøre etter forholdene, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.

Lørdag ettermiddag har politiet fått inn flere meldinger om mindre trafikkuhell i distriktet. Like etter klokken 15 kolliderte to biler ved Trekanten.

— Der var det et sammentreff mellom to biler. Den ene kom fra Trekanten senter og den andre fra Gislemyrveien, sier Neset.

En 44 år gammel kvinne ble sendt til legevakten for en sjekk. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet i kollisjonen.

Brøytebil i grøfta

Like før klokken 17 havnet en brøytebil i grøfta ved Lyngmyr i Søgne.

— Utforkjørselen førte heldigvis ikke til personskader, men det oppstod noe trafikale problemer. Der har vi vært ute og regulert og en større kranbil har bistått i redningsarbeidet. Vi fikk også flere meldinger om at veien der ute var veldig glatt, sier Neset.

Rundt klokken 18 kom det også inn flere meldinger om glatt veibane og mindre kollisjoner ved rundkjøringen ved Spicheren.

— Vi har varslet ingeniørvesenet og vegtrafikksentralen om forholdene, sier Neset.

Politiet har også fått melding om glatte veier ved Fidjane og vestover langs E 39. ## Ingen alvorlige uhell

Vegtrafikksentralen ved Statens vegvesen hadde like før klokken 18 ikke fått meldinger om alvorlige trafikkuhell eller stengte veier som følge av været, men flere har ringt inn og meldt fra om glatte veier.

På strekningen Grimstad til Mandal og en del av E 39 er det meldt fra om glatte eller delvis glatte veistrekninger. De fleste andre veistrekninger i landsdelen meldes det om veier dekket av snø.

Klokken 19.25 fikk politiet melding om at en bilist hadde kjørt av veien mellom Vatnestrøm og Vennesla.

— Det er snakk om en mindre trafikkuhell på riksveg 405. Ingen ble skadet, sier operasjonsleder Vidar Neset.

Det er også meldt om glatte veier langs riksveg 42 mellom Tveit og Stavedalen. Vegtrafikksentralen er varslet.

— Vi har også bistått en bilist som fikk en stans på E 39 ved Grauthelleren. Han hadde noen problemer med hengeren, så vi kjørte ut for å sjekke hvordan bilen var skodd. Etter at han parkerte hengeren gikk det greit, sier Vidar Neset.

Mye snø i vente

I formiddag meldte statsmeteorolog Bente Wahl om et lite snødryss utover dagen. Varselet slo feil og mengdene er blitt større enn først meldt.

— Det vil fortsette å snø, men intensiteten vil avta en gang i natt. I indre strøk får vi mest snø og langs kysten lenst vest. Langs kysten fra Kristiansand og østover snør det med varierende intensitet, sier statsmeteorolog Bjart Eriksen.

En gang i løpet av kvelden og i natt vil det ikke snø mye. Utover morgendagen er det ventet større mengder snø.

Opp mot 15 cm snø

— Snøen kommer tilbake i morgen. Da kommer det inn en ny front med lavtrykk. Først i vest, så i øst, sier Eriksen.

Det er ventet at det kommer mellom fem og 15 centimeter snø i løpet av morgendagen.

Har du tips om trafikkuhell eller andre problemer? Send gjerne tips med eller uten bilde til 03811 (sms/mms) eller tips@fvn.no. Vår tipslinje er også betjent på telefon 38113225.