LILLESAND: — Vi hadde tenkt å stenge i dag på grunn av renholdet, men så var det bare fire barn her i går, og vi var veldig mye ute. Derfor fant styreren og verneombudet ut at vi skulle ha åpent likevel. Men i dag kom det ingen. Folk hadde sikkert ordnet seg med barnepass, sier pedagogisk leder Lisbeth Skalle.

Barnehagen i Høvåg har rundt 50 barn fordelt på tre avdelinger. Småbarnsavdelingen med ni plasser ble holdt åpen da streiken ble opptrappet tirsdag. Men torsdag stenger de helt.

— Du kan ikke se at det er svart her, det er mer det at en barnehage skal jo vaskes. Vi har nå vært to dager helt uten vask, sier Skalle.

Stenger ikke

I dag var det seks ansatte på jobb og ingen barn.

— Vi har nok å henge fingrene i av praktisk arbeid. Vi tar unna ting vi ikke rekker til vanlig. Nå holder vi på å gjøre klar bilder barna skal ha med seg før de slutter for sommeren, og pakker inn gaver. Så har vi ryddet masse på lageret og i utebua, sier Skalle.

Foreløpig har også Blåbæråsen barnehage delvis åpent, med tilbud til to avdelinger for store barn. Prestholt barnehage har åpent for én småbarnsavdeling.

— Det ser ikke så aller verst ut. Vi bruker å koste litt og tørker av benkene, vi gjør bare ikke renholdet sine oppgaver. Vi planlegger å holde åpent ut denne uken. Neste uke stenger vi, om streiken fortsetter, sier styrer ved Prestholt barnehage, Kari Svendsen.

Skolene

Heller ingen skoler i Lillesand vil bli rengjort så lenge Fagforbundets medlemmer er tatt ut i streik. Foreløpig stenger ingen av skolene torsdag.

— Det er foreløpig greit. Det er litt frukt på golvet og sånn, men vi holder koken ennå, sier inspektør ved Høvåg skole, Birgit Vegusdal.

— Vi har snakket frem og tilbake og lurte på om det fantes en fasit, og trodde først det var tre dager før vi måtte stenge. Men verneombudet og kommunelegen skal sjekke her, så foreløpig blir det skole. I morgen er det eksamen, så vi er veldig glade for at vi kan gjennomføre den, sier Vegusdal.