MANDAL: Folkefesten i Mandal lørdag vil det gå gjetord om.

— Da jeg kom ut av Buen for å gå på broa, fikk jeg gledessjokk. Ikke bare var det fullt av folk i og rundt Buen, men også langs hele bysiden. Helt fra Fiskelaget til Sparebanken Sør sto det tykt av folk. Det gjorde et voldsomt inntrykk, forteller kulturhussjef Alfred Solgaard.

At sola skinte nettopp på denne dagen får han til å si: — Vår Herre er for broa, ingen tvil om det, smiler Solgaard.Det startet klokka 10. Da strømmet folk til Buen for å få frokost spandert av næringslivet. - Det kom mange flere enn vi hadde trodd, så vi måtte skaffe mer brød, forteller leder av handelsstandsforeningen Patricia Hartmann.

Høydepunkt

Rett før klokka 12 travet så en smørblid varaordfører ut over broa for å åpne hele sulamitten.

— Dette må da være høydepunktet i din varaordfører-karriere?- Hehe, ja, lite slår dette.

Under talen sa Sagebakken at han nå håper alle vil glemme alle harde ord som er sagt om broa.— Det er en ny tid i gryning her på Malmø og i Mandal. Det blir spennende å se hva fremtiden vil bringe. Men at Adolph Tidemands bro er den største nøkkelen til en suksessfull utvikling av dette området og byen er jeg ikke i tvil om, sa han.

Avduket

Etterpå avduket administrasjonssjef ved Sørlandets Kunstmuseum Randi Jessen Rogna kunstverket til Maria Koolen Hellmin - alt til stor applaus.

— Mange skal ha takk for at det ble så bra. Dette ble en dag vi for alltid vil huske, sier Alfred Solgaard.

Fire på broa: Hva synes du om rogna?

<b>Atle Knutsen: -</b>Jeg synes rogna er et flott skue. Et blikkfang. Kanskje burde det vært noen små kuler rundt den store? Best av alt er likevel broa. For en flott bro!

Atle Knutsen: Jeg synes rogna er et flott skue. Et blikkfang. Kanskje burde det vært noen små kuler rundt den store? Best av alt er likevel broa. For en flott bro!

<b>Janne Olsen Hoel:</b> -Det er en fargeklatt i elva og bybildet. Jeg synes den er helt ok, verken mer eller mindre. Det blir ikke lett for besøkende å skjønne hva det er for noe da.

Janne Olsen Hoel: Det er en fargeklatt i elva og bybildet. Jeg synes den er helt ok, verken mer eller mindre. Det blir ikke lett for besøkende å skjønne hva det er for noe da.

<b>Signe Dencker: -</b> Er dette kunst? Det er ikke lett å skjønne. Og for meg som er dansk og på besøk må man jo bli fortalt hva den symboliserer. Men fargen er fin!

Signe Dencker: Er dette kunst? Det er ikke lett å skjønne. Og for meg som er dansk og på besøk må man jo bli fortalt hva den symboliserer. Men fargen er fin!

<b>Tor Fredrik Drange: -</b>Jeg synes den er veldig fin. Fin farge! Pappa har fortalt hva den er for noe, rogn er babyfisker. Og så synes jeg er broa er veldig fin, den også.

Tor Fredrik Drange: Jeg synes den er veldig fin. Fin farge! Pappa har fortalt hva den er for noe, rogn er babyfisker. Og så synes jeg er broa er veldig fin, den også.