KRISTIANSAND: Cornelis Verkerk står i spissen for et konsortium som torsdag skal presentere planene og forprosjektet for temaparken på Hamresanden. Men han besvarer ikke henvendelser fra Aftenposten og Fædrelandsvennens journalister.

<b> </b>Cornelis Verkerk vil ikke snakke med pressen om det hemmelige konsotiet som planlegger en Elias-park på Hamresanden. Foto: Siril Aartun

Kommunikasjons— og markedssjef i Redningsselskapet, Erik Giercksky, bekrefter at Redningsselskapet er med på opplegget, og at de vil få en viss andel av et fremtidig overskudd.

Gledelig

Giercksky sier at Redningsselskapet gleder seg over at det bygges en Elias-park.

— Det er i tråd med vår målsetting om å drive forebyggende arbeid til sjøs, og sikre liv helse og verdier, sier Giercksky. Han presiserer at Redningsselskapet ikke er involvert i forretningsdriften.

Rettigheter

Det er selskapet Animando som sitter på rettighetene til Elias-navnet og konseptet.

Selskapet uttaler at planene for Elias-parken blir presentert på en pressekonferanse på Hamresanden torsdag klokken 13.00. Animando skal etter det vi vet ikke ha en eierandel i prosjektet, men vil antakelig få royalty-innteketer fordi selskapet har gitt parken rett til å bruke navnet og konseptet.

Etter det vi forstår er også personer med tilknytning til statlige investeringspenger involvert i konsortiet.

Verdensomspennende

Redningsselskapet gikk nylig inn med ni millioner kroner for å få produsert 52 nye episoder av det populære barneprogrammet, som skal ha premiere på NRK neste år.

Nå jobbes det aktivt fra produksjonsselskapet for å få den norske helten presentert for resten av verden.

For å klare dette har de fått med The Jim Henson Company, som blant annet har stått bak internasjonale storsuksesser som Muppetshow og Sesam stasjon.

Planen er at tv-serien om Elias skal distribueres av selskapet og bli en internasjonal merkevare.

Hemmelig konsortium

Ari Magnus Mathiesen er hyret inn av konsortiet på Hamresanden som rådgiver.

Han vil ikke si hva konsortiet heter eller hvem som er involvert. Men han lover gledelige nyheter for distriktet under pressekonferansen torsdag.

Mathiesen representerer Innoventus AS, som eies av Siva (Selskapet for industrivekst som bidrar med risikokapital til næringsutvikling og nyskapning). Selskapet eies også av Vest-Agder fylkeskommune, Innovasjon og FoU AS, Kristiansand kommune, SR-bank, Aust-Agder Næringsselskap, Knutepunkt Sørlandet, Telenor ASA og Stiftelsen Agderforskning.

Selskapet har tidligere vært involvert i etableringen av Knertenparken i Lyngdal.