KRISTIANSAND: — Tjenestemennene kjente en sterk hasjlukt fra pc-bagen. Da de åpnet den fant de omkring én kilo hasj, forteller leder av uro- og narkotikaavsnittet, Øystein Jørgensen, ved Kristiansand politistasjon.

PARIS: Om hasjen stammer fra Frankrikes hovedstad, vites ikke. Men stoffet er i alle fall merket PARIS. Foto: Politiet

Det var natt til onsdag litt før klokka 04 at nattoget rullet inn på Kristiansand stasjon. På perrongen stod en politipatrulje klar til å gjennomføre rutinekontroll på toget.

Nervøs passasjer

— Da politifolkene gikk inn på toget så de at en passasjer smatt ut av toget. De fattet interesse for ham fordi det kunne virke som han forsøkte å unndra seg kontroll. Mannen virket veldig nervøs, opplyser Jørgensen.

Da tjenestemennene oppsøkte mannen, ble han bedt om å identifisere seg. Han viste da et utenlandsk identitetskort. Politiet ønsket å gjennomføre en skikkelig id-sjekk av mannen, og ba han derfor vise hvor på toget han satt.

— Da de kom fram til plassen hans, opplyste han at han reiste uten bagasje. Politiet ba derfor de andre passasjerene påvise hvilken bagasje som var deres. Det var da igjen en pc-bag oppe på hattehylla som ingen kunne gjøre rede for, sier Jørgensen.

Erkjente i avhør

Den 29 år gamle marokkaneren ble dermed pågrepet og tatt med til Kristiansand politistasjon. I avhør har mannen erkjent at pc-bagen er hans, men han sier hans rolle kun har vært å være såkalt kurer.

— I avhør la mannen seg flat, men han forklarte at han ikke kjente til innholdet i bagen. Han opplyste at han hadde fått penger av en person for å bringe bagen fra Oslo til Rogaland, sier Jørgensen.

Jørgensen opplyser at politiet forsøker å gjennomføre kontroller på kollektive transportmidler fra tid til annen.

— Vi vet at mye narkotika bringes hit via blant annet tog og buss. Derfor er det viktig for oss å gjøre slike kontroller innimellom, sier Jørgensen.