— Da er du kanskje ikke du så opptatt av søknadsfristen for høyere utdanning; 15. april?

— Hehe. Nei, jeg skal begynne å jobbe på Epcot i oktober.

Hvordan fant du på dette?

— For noen år siden besøkte jeg fornøyelsesparken med familien min. Men interessen ble først vekket da jeg var utvekslingsstudent i USA i fjor.

Intervju på engelsk

— Hvordan er intervjuene lagt opp?

— Jeg var på intervju i midten av mars. De har det en gang på våren og en på høsten, i Stavanger og Oslo. På engelsk! Og det er mye enklere å få jobb hvis du har vært ute på utveksling.

Skal gi gjestene norsk feeling

— Hva skal du gjøre?

— Jeg skal først jobbe i kafeen. Hvis det går bra, skal jeg jobbe i restauranten. Stillingsbetegnelsen er "Cultural Representative". Vi fikk beskjed om at vi ikke er servitører, men skuespillere, som i tynne bunadslignende kjoler skal skape norsk atmosfære. Det er veldig strengt og for eksempel ikke lov med tatovering eller piercing.

Hvordan skal du bo?

— I et kollektiv med andre som jobber i fornøyelsesparken. Alle må dele rom med alt fra én til sju personer.

Du har akkurat vært i USA?

— Jeg har vært på ferie hos min amerikanske kjæreste. Først i Michigan der jeg var utvekslingsstudent, så en uke i Florida.

Hvilke forventninger har du til oppholdet?

— Jeg gleder meg veldig. Ved siden av skolen jobber jeg i dag på et hotell her i byen. Det å være i hotell- og restaurantbransjen i utlandet og samtidig treffe masse mennesker, er en god kombinasjon.

Vil studere i utlandet

Du er russ til våren. Hvilke planer har du etter USA?

— Da vil jeg ta et årsstudium i fitness, med ett semester i Brasil og det andre på Bali.

Hva har du tenkt å bruke det til?

— Egentlig hadde jeg først tenkt å ta en PT-utdanning, men med fitness-studium har jeg grunnlag til å bli PT (personlig trener, red.anm.), samtidig lærer jeg om kosthold og ernæring.

Er du treningsnarkoman?

— Jeg er veldig glad i å trene. I mange år spilte jeg fotball og håndball. I USA løp jeg cross country, spilte tennis og trente zumba-fitness. Nå har jeg funnet tilbake til treningsgleden. Den vil jeg gjerne prøve å dele med andre.

Andre ting?

— Jeg er glad i å reise. Det ligger i familien. Har så lyst til å se mer av verden.