ARENDAL: Det bekrefter politiadvokat Stine Gjøsund overfor Fædrelandsvennen.

— Jeg kan bekrefte at han møtte på politistasjonen i Arendal omkring klokken 21.30 søndag kveld, sier Gjøsund.

Det er uklart om mannen kom alene til stasjonen eller om han kom i sammen med andre. Gjøsund vil heller ikke kommentere om politiet har vært i kontakt med mannen før han møtte på politihuset.

Avhøres i morgen

— Han blir satt i arresten i Arendal i natt og blir avhørt i løpet av morgendagen. Mandag vil det bli vurdert varetektsfengsling av mannen, opplyser politiadvokaten.

Det var klokka 00.31 natt til lørdag at politiet fikk melding om at en 33-åring hadde møtt opp på legevakta med stikkskader som så ut til å være alvorlige. En politipatrulje var tilfeldigvis på legevakta i forbindelse med et annet oppdrag da de ble gjort oppmerksom på mannens skader.

Knivstikkingen skal ha skjedd på en adresse på Nyli i Arendal. Det er foreløpig uklart hvor mange som var i leiligheten da knivstikkingen skjedde.

Politiet gjorde lørdag beslag av et mulig gjerningsvåpen på åstedet.

På rømmen i to døgn

Gjerningsmannen har vært på flukt siden natt til lørdag. Han er bosatt i bydelen Lund like øst for Kristiansand sentrum. Lørdag slo politiet til mot den siktedes bolig uten å treffe ham der.

Flere vitner skal ha pekt ut gjerningsmannen for politiet. Mannen omtales som en kjenning av politiet og har flere voldssaker på rullebladet.

— Han er foreløpig siktet for grov legemsfornærmelse ved bruk av kniv. Det vil fortløpende bli vurdert om siktelsen mot mannen skal utvides, sier Gjøsund.

Politiet har vært svært sparsommelige med opplysninger i saken. Gjøsund ønsker ikke å opplyse hva vitner har forklart. Politiet vil unngå at forklaringene blir påvirket av det som framkommer i media.

— Den fornærmede i saken er ennå ikke avhørt. Så av etterforskningsmessige hensyn ønsker jeg ikke å gå inn på detaljer i saken, sier politiadvokaten.