SØGNE: – Jeg kan ikke garantere at vi får det til. Så langt har vi verken penger eller de avtaler som trenges med grunneiere og kommunen. Men jeg tror dette blir en realitet, sier distriktssjef Johan Mjaaland i Statens vegvesen.

Håpet er å få bygget et felt nummer to i vestgående retning på strekningen der det er midtrekkverk i dag, men bare en kjørebane i hver retning.

Massive problemer

Dette skjer selvsagt etter de massive problemene denne marerittbakken har skapt i vinter med trailere som setter seg fast bare det et snøfnugg i lufta.

Utvidelsen som trolig kommer skjer dessuten etter at midtdeleren kom på plass for et par år siden. – I likhet med mange andre visste vi at midtrekkverket ville skapte et fremkommelighetsproblem. Men den gang hastet det med å få opp rekkverket av sikkerhetsmessig hensyn, sier Mjaaland.

PÅ PLASS: Vegvesenet var på plass i bunnen av Trybakken under et snøfall rett før påske. Her slapp de opp en og en trailer. Foto: Jarle R. Martinsen

OrienterteVegvesenet startet jobben med å planlegge Trybakken-utvidelsen nå rett etter påske. Det er snakk om 6-700 meter.

– Så langt vet jeg ingenting om når og om dette blir en realitet. Men det er det vi jobber for, sier Mjaaland som onsdag orienterte samferdselsutvalget i Vest-Agder om planene.

Må utbedre

– Men hvorfor gjøre dette nå som vi trolig får ny E 39?

– Det er uansett mange år fram i tid. Vi er nødt til å foreta foreløpige utbedringer på dagens E 39 mellom Kristiansand og Lyngdal, sier Mjaaland.