ARENDAL: Det var 16. desember i fjor at mannen ble stanset ved Storemyrkrysset i Lillesand. Han hadde da kjørt omkring 15 kilometer.

I retten ga mannen en uforbeholden tilståelse. Han fortalte at han hadde vært på en avslutning med venner i Kristiansand før jul. Han hadde drukket utover kvelden. Om formiddagen dagen etter satte han seg i bilen og kjørte østover for å rekke et familieselskap.

Han ble stanset omkring klokken 12. Politiets prøveresultat viste da en alkoholkonsentrasjon i blodet på 0,52 promille. Mannen hadde ikke noe innvending mot prøven, og hevdet han hadde feilberegnet sin egen påvirkningsgrad.

— I skjerpende retning har retten lagt vekt på at kjørelengden ikke var kort, noe som innebar en klar ulykkesrisiko, og en fare for trafikksikkerheten, skriver dommerfullmektig Ole Gudmund Meland i dommen.

I formidlende retning har retten lagt vekt på siktedes uforbeholdne tilståelse slik at saken kunne gå som en tilståelsessak.

Som hovedregel skal promillekjøring straffes med en bot tilsvarende halvannen brutto månedslønn. Ettersom mannen hadde en høy inntekt, ble boten satt til 80.000 kroner.