KRISTIANSAND: — I starten så det ut som om bilen kom på andre siden av støyskjermen. Men så oppdaget jeg at bilen kom rett mot meg i helt feil fil. Jeg skvatt litt, kan du si, forteller vogntogsjåfør Alf Egil Sandgren.

Han bor i Stavanger og kjører vogntog fast mellom Stavanger og Oslo. Tirsdag kveld kom han ut av rundkjøringa i Hannevika, da en personbil kom mot ham i feil kjørebane.

— Jeg rullet ned vinduet og prøvde å få ham til å rulle ned vinduet, slik at jeg kunne be ham snu. Sjåføren, en eldre mann, ga tydelig tegn til at han ikke ville snakke med meg, og signaliserte at jeg skulle flytte meg, sier Sandgren.

Han hadde flere biler bak seg, og kunne ikke rygge. Etter noen minutter med forsøk på å få mannen i personbilen til å snu, ga han opp og greide å klemme seg forbi. Det gikk akkurat.— Jeg hadde vinduet nede da jeg kjørte forbi ham, men han bare viftet meg videre. Jeg tror han var litt lost, sier Sandgren.

Han legger til at bilen var registrert i Kristiansand, og at sjåføren dermed burde være lokalkjent.

— Jeg har ikke opplevd noe lignende før. Men en kollega av meg opplevde å få en bil mot seg på nye E 18 like ved bomstasjonen etter Sørlandsparken. Det kunne fort blitt tragisk. Jeg holdt lav fart i går kveld, det er jo veiarbeidsområde. Jeg vet ikke hvor høy fart mannen i personbilen holdt, sier Sandgren.