KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen ble første påskedag vitne til oppklaring av et aldri så lite bilmysterium i Kristiansand sentrum.

— En drosjesjåfør ved holdeplassen i Vestre Strandgate kontaktet politiet på vegne av et eldre ektepar som ikke fant bilen sin ved jernbanestasjonen, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt.

Husket ikke helt

Ekteparet fra de indre bygder hadde inntatt et søndagsmåltid ved Ernst hotell da de ved 13.30-tiden kom i stuss. Borte var bilen, dermed var det naturlig å be politiet om bistand.

BORTE VEKK: Det var her ekteparet mente de hadde parkert bilen, ved jernbanestasjonen. Deretter ble politiet tilkalt. Foto: Vegard Damsgaard

Politipatruljen kom til stedet, sveipet så over nærområdet, og ganske riktig:Ved Honnørbrygga, 300 meter unna, på en av byens mest frekventerte parkeringsplasser, sto bilen pent oppstilt. Ingenting tydet på at noe kriminelt var inntruffet.

— Det tyder på at de ikke helt husket hvor de parkerte bilen, og politiet hjalp dem så med dette, sier operasjonsleder Neset.

Skjer stadig vekk

Patruljen skysset ekteparet bort til bilen, hvorpå de satte seg inn uten å ville kommentere episoden overfor Fædrelandsvennen.

— Er dette noe som skjer innimellom?

— Ja, av og til, særlig om sommeren når det er veldig mange biler parkert i Kvadraturen. Da hender det at noen ikke husker hvor de parkerte bilen, svarer Neset.

Han legger til at en erfaren tjenestemann i slike saker raskt får en fornemmelse av at man ikke er står overfor et biltyveri.