KRISTIANSAND: — Vi får en kjempejobb de neste ukene med å få den nye regjeringen til å endre på dette. For det vi fikk i dag var grått og trist, sier han fra Løvebakken.

Samferdsel

Grøvan reagerer særlig sterkt på at ikke det er bevilget penger til å planlegge sammenkopling av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen, og at ikke det bevilges til mer vei ved Vigeland i Lindesnes.

— Begge deler er bare å sette i gang, sier han.

JOBB Å GJØRE: Stortingsrepresentsant for KrF, Hans Fr. Grøvan, vil kjempe for at ny-regjeringen gir mer til Sørlandet. Her er han med KrF-leder Knut Arild Hareide. De har tre uker på seg. Foto: Torbjørn Witzøe

Fengsel braGrøvan synes det er positivt at planlegging av nytt landsdelsfengsel starter. Han er også positiv til at septemberegelen i barnehage-politikken endres.

— Skatteklasse to fjernes. Det bekymrer meg, for det reduserer valgfriheten for familier og øker skattebyrden for ikke få. Dette må vi se nærmere på. Hvordan det slår ut på sørlendingene spesielt, vet jeg ikke ennå.

- Stor jobb

Grøvan oppsummerer med at Agders folkevalgte har en stor jobb foran seg de kommende tre ukene. Han forventer å se et helt annet trøkk for Sørlandet når den nye regjeringens endrede forslag til statsbudsjett kommer.