Hvem eier dette? Foto: Politiet
Hvem eier dette? Foto: Politiet
Hvem eier dette? Foto: Politiet
Hvem eier dette? Foto: Politiet
Hvem eier dette? Foto: Politiet

SONGDALEN: Den 33 år gamle mannen, bosatt i Songdalen, har forklart at han var på vei hjem fra jobb i Vennesla 19. september om formiddagen. Mopeden var i noe dårlig forfatning, så han kjørte bare halvveis og satte fra seg tohjulingen på Kulia. Deretter gikk han inn i skogen for å gå videre hjem mot Brennåsen.

I Kulia-området stoppet han i skogen for å gjøre opp et bål. Da han løftet på en grein fant han plutselig en lynlåspose med amfetamin. Han anslo partiet til å være mellom 50 og 100 gram. Han tok partiet med seg, og la det i en jakke hjemme. Da innholdet i posen senere ble funnet av politiet og veid, var det 300 gram amfetamin. Det ble 33-åringen svært overrasket over, har han forklart.

Under ransaking av leiligheten til 33-åringen fant politiet ytterligere 20 gram amfetamin.

AMFETAMIN: Politiet fant amfetaminen i 33-åringens jakke. Foto: Politiet

Tyvegods beslaglagt

— I tillegg kom vi over en god del sykler og verktøy, som senere er sporet tilbake til flere forskjellige innbrudd og tyverier i området. Noe av tyvegodset er sporet tilbake til eierne, men fortsatt en det sykler og andre gjenstander vi ikke kjenner eierne av, opplyser politioverbetjent Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Da 33-åringen ble pågrepet i leiligheten var også hans samboer til stede.

— Hennes status i saken skal vurderes senere, sier Thorsen.

Den siktede 33-åringen har forklart til politiet at beslaget på 20 gram amfetamin, som ble gjort i leiligheten, var stoff utelukkende til eget forbruk.

Erkjenner skyld

Advokat Carl Henning Leknesund, som er 33-åringens forsvarer, sier at hans klient har erkjent straffskyld for besittelse av narkotikapartiet som politiet har beslaglagt, og at klienten samtykket til varetektsfengslingen da han ble fremstilt i retten.

Tingrettsdommer Ben Fegran, som administrerte fengslingsmøtet av den 33 år gamle siktede mannen, har i forbindelse med forklaringen om det tilfeldige funn av stoff i skogen ved Kulia betegnet denne fremstillingen som "svært lite troverdig".

Politiet etterlyser nå eierne av tyvegodset som er beslaglagt. Se bildegalleri øverst i saken!