KRISTIANSAND: — Det er observert ei jolle som ligger utenfor Hånestangen og flytter. Politiet har bedt oss om å sjekke ut hva det er for noe. Vi er på vei ut nå, og det er en redningsaksjon på gang, sier overbefalsvakt Johnny Flæte i Kristiansand brann og redning (KBR) til Fædrelandsvennen klokken 09.45 torsdag morgen.

Brannbåten var raskt framme ved jolla.

— Vi har funnet ei jolle, men det er ikke noe nå som tyder på at det har vært folk om bord. Vi tar et søk i området nå, og sjekker ut andre ting som kan indikere om det har vært folk i båten, sier Flæte.

Brannvesenet fortøyde båten like etter klokken 10.00 torsdag.

— Båten har ingen bensintank, men to årer om bord. Redningsskøyta Nygård er på stedet og søker. Brannvesenet er dimmitert, opplyser operasjonsleder Magne Storaker ved Agder politidistrikt.

Like etter, klokka 10.15, returnerte også redningsskøyta fra stedet.

— Vi er på vei inn igjen nå. Den drivende båten ble observert av en våken landboer. Den hadde ikke noe bensintank om bord, så det er nok en som har slitt seg. Vi har hatt en liten tur i området, men det var ikke noe å observere, sier Carl Petter Benestad, båtfører på Kaptein Egil J. Nygård.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge var også involvert i oppdraget.

— Den drivende båten som er observert skal sjekkes ut. Vi vet ikke om det har vært folk i tilknytning til båten. Brannbåten har reist ut, og vi har også redningsskøyta Kaptein Egil J. Nygård på vei ut, i tilfelle det har vært folk involvert, sier Johan Mannisåker, redningsleder ved Hovedredningssentralen.