KRISTIANSAND/GRIMSTAD: Som Fædrelandsvennen meldte onsdag formiddag, er Steinar Pedersen klar som hovedtrener for Jerv.

— Dette er en ny og stor utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på. Jeg har hatt mange fine år i Start som spiller, og også som trener i det siste året. Nå geder jeg meg til et godt samarbeid med Start i fremtiden og takker for at klubben gir meg denne muligheten selv om jeg er under kontrakt med dem, sier den påtroppende Jerv-treneren.

Administrerende direktør i Start, Magne Kristiansen, mener Jerv har gjort et bra valg av trener.

— Steinar har gjort en glimrende jobb i Start. Han har alle forutsetninger for en lang karriere som trener. Både som spiller og trener har han fremstått som svært profesjonell og med stor arbeidskapasitet. Han er målrettet og faglig sterk, sier Kristiansen.

Jerv fornøyd

— FK Jerv har med denne signeringen skaffet seg en trener som ønsker å være med på å skape og prege et ambisiøst utviklingsmiljø. Hans toppspillerreferanser og personlige profil vil gi klubben verdifullt bidrag i utvikling av sin prestasjonskultur, skriver klubben på sine hjemmesider.

Det er Starts spillerutvikler Steinar Pedersen som tar over roret etter danske Peer Danefeld. Treneren, som har lykkes å få klubben tilbake til 2.divisjon i år, fikk ikke forlenget sin kontrakt med klubben.

Pedersen har signert en treårsavtale med Grimstad-klubben, og tiltrer stillingen fra 1. desember.

Lang spillerkarriere

Pedersen har en lang karriere bak seg. Da han la opp etter fjorårets sesong hadde han spilt toppfotball for Start, Borussia Dortmund, IFK Gøteborg og Lillestrøm. Han er også mesterligavinner med Borussia Dortmund.

Fædrelandsvennen har prøvd å få tak i Steinar Pedersen uten hell.