FOR DE VOKSNE: Wenche Bøylestad bosatt i Arendal og Anton Hermansen bosatt i Voiebyen er begge positive til utestengelse av de unger 20 år. Foto: Marthe Rosenvinge Ervik
GOD STEMNING: Torget var fullpakket da årets andre Sommer på torvet ble gjennomført. Foto: Marthe Rosenvinge Ervik
FULLT: Ikke en sitteplass var å oppdrive på torget torsdag.
GOD STEMNING: Torget var fullpakket da årets andre Sommer på torvet ble gjennomført. Foto: Marthe Rosenvinge Ervik
FULLT: Ikke en sitteplass var å oppdrive på torget torsdag. Foto: Marthe Rosenvinge Ervik
NYTT BAND: Bandet Playmood så ut til å ta publikum med storm. Foto: Marthe Rosenvinge Ervik

KRISTIANSAND: — Dette er veldig kjipt. I år er vi endelig gamle nok, også får vi ikke beskjed om at de har satt opp aldersgrensen en gang, sier 18 år gamle Hilde Berg til Fædrelandsvennen.

Hun og de to andre kristiandsandsvenninnene Elise Weisser og Lisa Karlsen (også 18 år) har akkurat blitt avvist i inngangen til arrangementet Sommer på torvet i Kristiansand, som arrangeres hver torsdag på sommeren i Kristiansand sentrum.

De reagerer alle sterkt på den økte aldersgrensen og at dette ikke har vært informert om.

— Dette har jo blitt en tradisjon i Kristiansand, og vi har gledet oss så lenge. Det at noen ungdommer lagde bråk forrige gang burde ikke ødelegge for alle andre, sier Elise Weisser.

— De kunne hvert fall sagt i fra, eller latt noen av torsdagene vært åpne for oss yngre, sier Karlsen.

20-årsgrense hele sommeren

Ved arrangementets sesongoppstart forrige torsdag fikk 18- og 19-åringene komme inn. I kveld ble imidlertid alle under 20 år avvist i inngangen.

— Dette gjorde vi denne gangen av hensyn til vår opprinnelige målgruppe, det mer voksne publikummet. De synes det er kjekkere når ungdommene ikke er der. Det er viktig for oss at Sommer på torvet ikke blir en rølpefest, sier medarrangør og innehaver av Herlig Land og Slakter Sørensen, Geir Legreid.

Og slik blir det på arrangementene framover, skal vi tro medarrangøren.

— Vi beklager selvsagt ovenfor 18-åringene, men vi må ta hensyn til vårt publikum og de strenge alkohollovene. Det er en helt annen stemning her i kveld sammenlignet med forrige torsdag. Det er mye kjekkere nå, sier Legreid.

Han opplyser at arrangørene på et evalueringsmøte i etterkant av forrige torsdag ble rådet av sikkerhetsselskapet de bruker å sette opp aldersgrensen.

— Vi måtte bare ta grep for å trygge arrangementet vårt, sier han.

- Skuffet

Også 19 år gamle Jørgen Haugevik fra Kristiansand ble skuffet da han sammen med vennegjengen sin møtte opp på torget nå i kveld.

— Jeg synes dette er helt absurd. Dette er et arrangement som bør være åpent for alle som har lov å nyte alkohol, å endre på aldersgrensen ut av intet når det har vært åpent i mange år er noe tull, rett og slett, sier han til Fædrelandsvennen.

Han har slettes ikke noe til overs for at det stenges som en konsekvens av de unge som skapte bråk forrige torsdag.

— Dersom noen lager bråk er dette deres skyld, og de bør kastes ut fra arrangementet. Det bør ikke gå ut over andre som ikke har gjort noe galt, sier Haugevik.

- Dette er for de mer voksne

Vel inne på arrangementet koser Wenche Bøylestad bosatt i Arendal og Anton Hermansen bosatt i Voiebyen seg. Både Bøylestad og Hermansen er positive til at aldersgrensen nå heves.

— Utestengt? Gjør det noe da? Jeg synes ikke det gjør noe at de under 20 år er utestengt. Dette er for de mer voksne, ungdommen har jo alt det andre, sier Bøylestad.