KRISTIANSAND: I november i fjor ble 18-åringen dømt til fengsel i tre år og fire måneder for en grov legemskrenkelse med kniv. Den gang ble ett år og åtte måneder av dommen gjort betinget med en prøvetid på to år. Fra før han gutten to straffedommer og to bøter.

Natt til 26. mai var han igjen på ferde. Da stakk han en annen med en nøkkel i skulderen slik at fornærmede ble påført muskelskader og måtte sy flere sting. Han ble varetektsfengslet 31. mai, og onsdag ble varetektsperioden forlenget fram til 27. juli.

Av fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett går det fram at 18-åringen, som fyller 19 i neste måned, stod i soningskø da han etter siktelsen begikk en ny og alvorlig legemskrenkelse.

Av dommen fra november i fjor fremgår det at "tiltalte er på vei i riktig retning". Det ble vist til at han hadde fått lærlingsplass. Ifølge fengslingskjennelsen fra onsdag vil han beholde denne lærlingsplassen etter endt soning.

Den betingede delen av straffen fra dommen i november i fjor forutsatte at han ikke begår nye straffbare handlinger i prøvetiden. Det nye forholdet kan bety en skjerpelse av straffen når saken kommer til rettslig behandling.