KRISTIANSAND: — Vi vil begjære ham fengslet for fire uker, på grunn av gjentakelsesfare, sier politiadvokat Stine Gjøsund ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet overmannet fredag kveld 45-åringen, etter at han hadde truet tilfeldige personer på åpen gate.— Det har vært en omfattende etterforskning i helgen med en rekke vitner. Han truet flere personer ved å skyte i luften med en pistolliknende gjenstand. Han rettet gjenstanden også mot flere personer direkte. Vi er ikke helt sikre på hvor mange, men det skal være minst tre personer, sier Gjøsund.

Ransaket bolig

Etter at både sivile og uniformerte polititjenestemenn pågrep 45-åringen fredag, ble mannens hjem ransaket.

— Vi fant en skarp rifle, noen kniver og en rekke våpenkopier, eller såkalt softguns, i mannens bolig, forklarte politijurist Hellek Rue i helgen.45-åringen er tidligere domfelt ved flere anledninger. I november i fjor ble han dømt for overtredelse av våpenloven.

Klare til å skyte

Politivakta i Kristiansand fikk først melding om skyting i nærheten av Kvadraturen skolesenter like etter klokken 19 fredag kveld. Ti minutter senere ble 45-åringen observert stående midt i et fotgjengerfelt med pistolen rettet mot sjåføren i en bil som hadde stoppet.

Innsatsleder ved Agder politidistrikt, Frank Salvesen, fortalte etter pågripelsen at politiet var bevæpnet og klare til å avfyre skudd da 45-åringen kastet fra seg våpenet på politiets anmodning. Det var først etter pågripelsen at polititjenestemennene ble klar over at våpenet som var brukt var en gassdrevet pistol og ikke et skarpt våpen.