LILLESAND: — Dette betyr mye for oss. For oss ville en viktig del av skolens historie være over hvis vi nå mistet den muligheten, sier rektor Dag Gulbrandsen.

Innstillingen fra fylkesrådmannen i Aust-Agder var at de to skolene som til i dag har hatt studiespesialisering med formgivning, Møglestu og Arendal videregående skoler, ikke skulle få formgivningsfaget neste høst på grunn av lave søkertall.

Sju personer har søkt dette faget ved Møglestu videregående skole, og sju har søkt ved Arendal videregående skole for neste skoleår.

Likevel gikk fylkesutvalget tirsdag enstemmig inn for å si ja til formgivningsfaget i Lillesand.

— Dette er et fag som etter kunnskapsløftet har hatt litt nedadgående på søkningen. Det går jo i perioder på popularitet slike ting. Men dette er med på å styrke de estetiske fagene på skolen, sier avdelingsleder for medier, formgivning, realfag og bygg, Ingjerd Kulia.

Møglestu har også yrkesfaglige tilbud innen håndverksfagene design og håndverk og interiør og utstillingsdesign.

— Det vi nå får fortsette med er mer kunstrettet enn håndverksrettet, så for elever som ønsker arbeid innen kreative fagfelt er dette en skolering og en motivasjon til å gå videre med kreative fag. Slike fag er noe som gjør at mange ungdommer synes det er flott å gå på videregående skole, mener rektor Gulbrandsen.