KRISTIANSAND: Like etter midnatt var 43-åringen og samboeren på vei hjem etter et festlig lag i Kristiansand. Paret bor i Grimstad og skulle overnatte på et hotell i byen.

— Vi var på vei hjem til hotellet da vi passerte fem-seks personer ved krysset mellom Amigos og Ernst hotell, sier 43-åringen til Fædrelandsvennen.

Den ene av disse personene skal da ha forsøkt å gripe tak i mannens samboer.

— Jeg ga klart uttrykk for at jeg syntes dette var svært upassende. Da ble jeg sparket rett ned, sier 43-åringen, som av hensyn til barna som bor i Kristiansand ikke ønsker å stå frem med navn og bilde i avisen.

— Jeg kjenner ikke disse folkene og vet jo ikke hva de kan finne på, sier han.

Samboeren, som ikke hadde fått med seg hva som skjedde, var noen meter foran da mannen ble angrepet. Mens 43-åringen lå på bakken skal han ha blitt utsatt for en rekke spark og slag.

— Det var mye armer og bein og jeg forsøkte å beskytte hodet så godt som mulig. Jeg kom meg opp på beina to ganger, men ble sparket ned hver gang. Da jeg kom meg opp for tredje gang tok den ene av mennene kvelertak på meg, slik at jeg mistet pusten, sier 43-åringen.

Flere vitner

Flere personer skal ha vært vitne til overfallet.

SLÅTT NED: 43-åringen fra Grimstad ble overfalt og sparket av flere ukjente personer natt til 1. mai. Mannen slapp unna uten alvorlige skader, men mener det kunne gått langt verre.

— Mange kom til og gjerningspersonene forsvant da opp Rådhusgata mot Handelens hus. Jeg fulgte etter, samtidig som jeg ringte til politiet, sier mannen.Få minutter senere var den første politipatruljen på plass. Da skal 43-åringen ha blitt angrepet nok en gang.

— To av hovedpersonene byttet tøy for å forvirre politiet. Mens politiet fulgte etter disse to segnet jeg om. Da kom en av de andre i gjengen og sparket meg i ansiktet mens jeg lå nede, sier mannen.

Ifølge 43-åringen skjedde dette mens en politibetjent sto få meter unna, men med ryggen til.

— Det er et under at jeg ikke fikk større skader. Jeg fikk ingen brudd, men mindre bloduttredelser i halsen, sier mannen.

Mørbanket og forbannet

43-åringen hadde ikke behov for legehjelp etter hendelsen, men besøkte legevakten tirsdag morgen.

— Jeg ble anmodet av politiet om å få skadene dokumentert, sier mannen.

Da Fædrelandsvennen snakket med ham tirsdag kveld, følte han seg fremdeles mørbanket. Hendelsen har også gått inn på ham på andre måter.

— Jeg er forbannet. I en alder av 43 år har jeg lyst til å kunne ta en fredelig tur på byen. Det skal ikke være nødvendig å akseptere slike ting som dette, sier han.

Han synes det er skremmende at terskelen til voldsbruk er så lav som i dette tilfellet.

— Det dreier seg ikke om et slag på trynet, slik det var før i tiden. Nå er det slag og spark til det nærmest ikke er liv igjen. Det er helt ute av alle proporsjoner, sier han.

— Hadde du sett noen av disse personene før?

— Aldri. Jeg har verken sett eller snakket med noen av dem tidligere. Samtlige var helt fremmede for meg.

Fire personer siktet

Operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt bekrefter at politiet fikk inn en melding fra Rådhusgaten like etter midnatt.

— Fire personer ble pågrepet og siktet. De er løslatt i dag, så jeg regner med at det er gjennomført avhør av dem, sier Solås.

Han opplyser at de fire mennene er 24, 25, 28 og 28 år. Samtlige er bosatt i Kristiansand.

— Mannen som ble slått sier at det hele skjedde uten foranledning. Har du noe inntrykk av at dette er noe som skjer ofte?

— Det tør jeg ikke si så mye om. Mitt inntrykk er at det ikke har blitt noe verre. Jeg kjenner heller ikke noe til foranledningen til akkurat denne hendelsen. Men dersom noen som vil slåss, skal det ikke så mye til, sier Solås.

Solås hadde tirsdag kveld ikke tilgang til etterforskningsdokumentene i saken og kunne derfor ikke uttale seg om hva de fire konkret er siktet for. Det er også uklart hva de har forklart om hendelsen og hvordan de stiller seg til siktelsen.