KRISTIANSAND: I går ble Emilie Mitchell (19) kidknappet av Vågsbygd-russ og teipet fast til en stolpe. Deretter knuste en gjeng russejenter ti til femten egg i hodet hennes, og sprutet ketsjup på henne.

Mitchell opplevde det som et personangrep, og synes at spøken gikk alt for langt. Det er Vågsbygd-russ Simen Haugen helt enig i.

— Gikk for langt

— Det begynte som en uskyldig spøk, og som noe russen har gjort i alle år, men denne gangen gikk det alt for langt. På vegne av Vågsbygd-russen vil jeg beklage til Emilie, sier Simen Haugen som har hatt en lang prat med Mitchell.

Han presiserer at russestyret på Vågsbygd videregående skole ikke stiller seg bak det som skjedde.— Dette var veldig leit. Jeg var der selv da hun ble teipet fast, men gikk før eggkastingen startet. Hadde jeg sett det, ville jeg gjort alt jeg hadde kunnet for å stoppe det. Jeg ble ekstremt irritert da jeg hørte om dette, sier Haugen.

Han har følgende oppfordring å komme med til russen:

— Det er viktig at vi har det gøy i russetiden, men vi må alle passe på og ikke gå over streken, sier Simen Haugen.

Sanksjoner

Russejentene som utførte angrepet vil bli møtt med sanksjoner fra skolens side.

— Dette vil bli møtt med sterke sanksjoner. Dette er ikke noe skolen tillater på noen som helst måte, sier rektor ved Vågdsbygd videregående skole, Åse Lille Kimestad.

Hun har snakket med alle russejentene som var involvert i angrepet.

— Det som skjedde var helt forferdelig, sier Kimestad.

Hun synes at det er bra at russestyret på Vågsbygd beklager hendelsen.

— Det er flott at de beklager. Vi har et godt og tydelig russestyre i år, sier Åse Lill Kimestad.