KRISTIANSAND: — Vi er veldig fornøyd med utviklingen, og at flere velger å fly fra Kristiansand, sier Thomas Langeland, lufthavnsjef i Kristiansand Lufthavn.

De 78457 som reiste via lufthavnen gir en vekst på 9,7 prosent, sammenlignet med april i 2011. ## Bedre tider

— Vi hadde noen tøffe år i 2009 og 2010 på grunn av finanskrisen. Men i 2011 tok det seg skikkelig opp, og siden da har vi hatt en jevn vekst i antall flypassasjerer, forteller Langeland.

Lufthavnsjefen tror gode økonomiske tider i Norge er grunnen til at flere velger skyer og luft under vingene.

— Gode økonomiske tider gir flere flypassasjerer fra næringslivet, og flere fritidsreisende, sier han.

God start på året

De fire første månedene av 2012 har en vekst i antall reisende på 11,5 prosent sammenliknet med i fjor.

— Dette er veldig gode tall. Men slikt kan jo forandre seg i løpet av året. Vi får håper utviklingen fortsetter, sier Langeland.

Langeland forteller at flyplassen har som mål å trekke flere reisende fra Sørlandet.

Vil ha flere destinasjoner

— Per i dag reiser cirka 40 prosent av sørlendingene fra Kjevik. 40 prosent reiser fra Gardemoen, og nesten resten velger Torp og Stavanger. Vi vil at flere velger flyplassen i Kristiansand, sier han.

For å få til dette forhandler lufthavnen med reiseselskaper om nye direkte destinasjoner, blant annet til Nice og Malaga.

— Vi forhandler om å få flere utenlandsdestinasjoner fra lufthavnen. Men dette er langsiktig planlegging. I tillegg er konkurranse med andre lufthavner en utfordring. Vi er mange som ønsker å få ut i livet slike planer, forteller han.