ÅLGÅRD: — Akkurat nå er formen bra. Jeg var litt klein da jeg våknet tidligere i dag, forteller Kristiansands russepresident Preben Aas over telefon til Fædrelandsvennen.

Han befinner seg denne helgen på russens landstreff i Kongeparken, like utenfor Stavanger, med omtrent 10.000 russ fra hele landet. Fra Agder deltar mellom 1000 og 1500 russ. Med lave temperaturer ved mørkets fremtreden fikk både russepresidenten og hans medruss kjenne på kulden i går natt. Aftenbladet melder at 400 russ overnattet i varmesalen i Kongeparken.

— Vi har ikke vært godt nok forberedt på minusgradene, nei. Det er kaldt uansett hvor mye vi kler på oss. Selv med ullundertøy under russedressen kjenner jeg kulden, sier Aas.

Russepresident Preben Aas.

— For å kompensere mot det kalde været blir det mye dansing, og så handler det om å konsumere nok alkohol, ler presidenten som selv tok turen til et hotell tidligere i dag for å dusje og få varmen tilbake i kroppen.

Kaldt også i natt

Det er meldt temperaturer ned mot to minusgrader i natt, men ifølge Aas satte ikke kulden en demper på stemningen da blant annet Kaizers Orchestra og Skrillex opptrådte som headlinere i går.

I går natt var særlig Skrillex et høydepunkt. Det var en helt syk konsert!

— Så langt har det vært rå stemning her, med gode konserter. Atmosfæren og festen er fantastisk. I går natt var særlig Skrillex et høydepunkt. Det var en helt syk konsert! Jeg kan ikke snakke for alle, men for meg er det viktigste å få en totalopplevelse jeg kan se tilbake til og huske i lang tid fremover, sier Aas, som legger til at han gleder seg som en liten unge til kveldens konserter.

I dag spiller blant annet Postgirobygget, Bernhoft, Tinie Tempah, Calvin Harris, LMFAO og Avicii som har årets russelåt ”Levels”.

Rolig russefeiring

Så langt rapporterer Rogaland politidistrikt om en forholdsvis rolig russefeiring i Kongeparken. Aas mener det skyldes god sikkerhet.

— Det merkes godt at de ikke har vært redde for å bruke penger på ekstra bemanning. De har også et køsystem som fungerer utmerket, sier han.

I Kongeparken er det riktignok ikke bare sikkerheten det er brukt penger på. Russepresidenten har lagt godt merke til hvordan russ andre steder i landet investerer mer penger på russetiden sin.

Den dyreste bilen på Sørlandet derimot er det kanskje brukt rundt 150.000 kroner på, med sponsorer, og da tar jeg nok litt hardt i

— Her er det flere som har brukt opp mot fire-fem millioner kroner på enorme busser. I tillegg har alle på bussen gjerne hvite Canada Goose-dunjakker til 6000 kroner stykket. Den dyreste bilen på Sørlandet derimot er det kanskje brukt rundt 150.000 kroner på, med sponsorer, og da tar jeg nok litt hardt i, avslutter Aas.