Hva blir den første Agder-saken du går i gang med hvis du kommer på Stortinget?

— Det må bli å følge opp E-39. Firefelt fra Kristiansand til Lyngdal i første omgang, og så videre til Stavanger så fort som mulig.

Er det et problem at kvinner i Agder ikke er mer aktive i yrkeslivet?

— Ja, for behovet for arbeidskraft øker bare. Samtidig er det viktig å gi foreldre mulighet til å ta vare på sine barn de første årene. Samfunnet blir best når menn og kvinner tar cirka like stor del i arbeidsliv og omsorg hjemme. Begge kjønn må ta ansvar.

Hvor god standard trenger vi egentlig på E 39 mellom Kristiansand og Stavanger?

— Fire felt. Enkelt og greit.

Er det noen velferdsordninger som er for gode?

— Vanskelig å svare kort på. Det viktige er å skape bærekraft over tid. Pr i dag har ingen planer om å gjøre noe med sykelønnsordningen, men vi må ha inntekter til å håndtere utgifter. Se på Europa. Hvordan skal vi skape bærekraft i fremtiden hvis oljeinntektene går ned? Et stort spørsmål.

Er det for lite eller passelig med kristendom i skolen?

— Personlig synes jeg for lite, i alle fall når det snakkes om at skolegudstjenester og salmer ikke skal være lov. Samtidig er vi et samfunn med religionsfrihet, og det er nå trossamfunnene som skal ta seg av trosopplæringen. Søndagsskolen er på fremmarsj igjen, veldig gledelig.

I hvilke tilfeller er private løsninger best?

— Du kan ikke snakke best, ikke best. Det handler om tjenesten er god og brukeren er fornøyd. Hvem som utfører, er underordnet. Monopol er ikke bra, konkurranse er bra.

Hvem er ditt største politiske forbilde?

— Anders Nøkland, tidligere ordfører i Lyngdal. Han fikk meg inn i politikk, og har vært en god mentor for meg. Han er folkelig, oppdatert og et godt medmenneske. En dugnadsmann og han er alltid opptatt av fellesskapet. Du skal stå tidlig opp for å følge han.

Hva gruer du deg mest til hvis du kommer på Stortinget?

— Ingenting, bortsett fra å forlate herlige Lyngdal. Heimplassen. Ro og fred. Venner. Men jeg gruer meg vel ikke, det er mer at jeg vet jeg kommer til å savne. Jeg gleder meg til å jobbe for Vest-Agder i nasjonalforsamlingen.