VINJE: — Melding om frontkollisjon på riksvei 9 ved Vamark, melder operasjonsleder Marit Broby Hynne ved Telemark politidistrikt i politiets presselogg. Det er fortsatt manuell dirigering på ulykkesstedet mandag ettermiddag.

Vamark ligger drøye 20 kilometer nord for Hovden, over fylkesgrensa til Telemark.

Luftambulanse

Ifølge politiet er det en tankbil og en personbil som har kollidert.

ulykke1.jpg Foto: Morten Øygarden

— En kvinne som var alene i bilen er fraktet vekk med luftambulanse, opplyser Hynne.Kvinnen skal ha sittet fastklemt før redningsmannskap fikk henne løs. Den 25 år gamle kvinnen som er fra Vestfold, har blitt fløyet til Ullevål sykehus. Sykehuset har mandag ettermiddag ikke kommet med melding om kvinnens tilstand.

Store bruddskader

25-åringen skal ha store bruddskader i bena.

— Kvinnen var ved bevissthet. Hun har opplyst å ha kommet over i motgående kjørefelt og truffet tankbilen i fronten, opplyser operasjonsleder Marit Broby Hynne klokka 12.30. Føreren av tankbilen, en 29 år gammel mann fra Vestlandet, blir nå tatt hånd om av sin arbeidsgiver.

Venter på ulykkeskommisjonen

En bergingsbil fra Vinje bilberging er på stedet.

— Vi kan ikke fjerne bilen før ulykkeskommisjonen har kommet, sier bilberger Morten Øygarden til Fædrelandsvennen klokka 12.15. Han beskriver bilen som et totalvrak.

— Det er manuell dirigering på stedet, opplyser Øygarden videre.

Manuell dirigering

Politiet fikk melding om ulykken klokka 10.38. Riksvei 9 ble stengt ved Vamark i Vinje, sør for Haukelikrysset.

— Ulykkeskommisjonen er nå på stedet for å gjøre sine undersøkelser, opplyste Veitrafikksentralen til Fædrelandsvennen. Klokken 17.20 opplyser sentralen at veien ikke er helt stengt, men at det er manuell dirigering på stedet.