UTLEIER: Satu Koski står for utleie av hytter i hele Åseral, og melder om godt belegg i påsken. Foto: Roar Greipsland
PARKERT: Lennart Reiersdal på Bortelid har parkert løypemaskinen for sesongen. Likevel mener han det er fullt mulig å gå i turløypene.

AGDER: Odd Tryland, daglig leder ved Bortelid Alpinsenter ser lyst på alpinmulighetene hele påska gjennom.

— Vi holder åpent. Selvsagt er det begrenset, men her på Bortelid kommer vi til å holde to av våre seks nedfarter åpne. Familiebakken og barneområdet skal være i full sving, forhåpentligvis hele høytiden gjennom. Vi har flikket litt på begge bakkene, flyttet kunstsnøen fra to andre traseer, slik at det nå er tålig gode forhold i de to gjenværende bakkene, sier Tryland.

Dropper løypekjøring

— Snølaget er såpass tynt at det gjør vondt verre å kjøre løyper. Med litt vilje og stahet er det likevel fullt mulig å få fine langrennsturer i heia. Man må bare være villig til å gå noen små omveier når bare flekker dukker fram, sier Lennart Reiersdal, som nå har parkert løypemaskinen for sesongen.

Satu Koski, som driver Åseral Hytteservice, har bra med utleie, selv om snøen har skrantet. Hun har et 40-talls utleiehytter for private eiere, og til påska er det rundt ti ledige.

— I vinter har jeg hatt et belegg på rundt 90 prosent, noe jeg er godt fornøyd med, sier Satu.

Ljosland holder koken

På Ljosland, også det i Åseral, sier Gunvor Ljosland ved Ljosland Alpinsenter at optimismen er stor. Nattefrosten er redningen, og hun krysser fingrene for gode forhold.

— Vi har preparert og lappet en del, og det aller meste av bakken vil bli fullt kjørbar påska gjennom, tror Gunvor Ljosland. Også i langrennssporet er det fine forhold innover mot Lakkenstua.

Brokke satser på barna

— Det blir vanskelig nå, mener daglig leder Jan Wotajszek ved Brokke Alpinsenter. Han fant det uforsvarlig å holde alpinbakken åpen, på grunn av stein og stubber som ble smeltet fram like ved nedfartene. Men barneområdet holdes åpent som før, slik at de aller minste får muligheten denne påska.

— På heia er det fortsatt fine forhold for de som vil gå langrenn, lover Wotajszek.

Topp på Hovden

Hovden Alpinsenters daglige leder, Sture Pilegård, er fornøyd. Han er fornøyd med forholdene som er, tross en lang varmeperiode uten kuldegrader.

— Vi har klart å ta vare på snøen ved å være nøye på preparering og lappet det hele godt sammen. Nå stanser smeltinga litt fordi vi får hjelp av kuldegradene nattestid, sier Pilegård. Alt tyder på at alle nedfartene på Hovden er åpne i påska.

— 26 av våre 28 nedfarter er i toppklasse. Foreløpig har vi bare to sideløyper som det er litt kritisk for, sier Pilegård. Han sier også at løypemaskinene kjører innover heia, og lover gode langrennsforhold på Hovden.

— Dessuten har vi et påskeprogram i særklasse. 1500 sitteplasser er rigget til for å ta i mot våre gjester i uteområdet nede ved anlegget vårt, reklamerer Pilegård.