FORNØYD: Hovden Alpinsenters daglige leder, Sture Pilegård, er fornøyd med besøket i alpinanlegget så langt i påsken, til tross for at stolheisen var stengt søndag. Foto: Birgitte Klækken
STENGT: Stolheisen Hovden Express var stengt søndag. Foto: Birgitte Klækken
FRA SILKEFØRE TIL SUGEFØRE: Disse damene var ganske alene på benkene utenfor skisenteret søndag ettermiddag. Det skyldes nok sterk vind og periodevis snøføyke. Berit Jevnaker (t.v.) og Elisabeth Sundfør synes likevel det var deilig. De hadde gått langrenn til Galten. Føret varierte fra silkeføre til sugeføre og motvind. Men turen var fin, forteller de. Foto: Birgitte Klækken
TROSSET VINDEN: Herman Luhr med hunden Sasha Obama gikk på ski på Hovden søndag selv om det var surt og kaldt. Han hadde gått mot Vudmyr. Forklaringen på hundens navn er at den er like gammel som Obama-perioden. Foto: Birgitte Klækken
GODT BESØK: Skientusiastene trosset vinden og brukte t-heisen på Hovden søndag. Foto: Birgitte Klækken

Se flere bilder ved å trykke på pilene øverst i artikkelen.

BYKLE: — Når det blåser storm på toppen, må vi stenge stolheisen. Det er standard prosedyre, sier Sture Pilegård, daglig leder ved Hovden Alpinsenter, til Fædrelandsvennen.

Pilegård forteller at det var vindstille på toppen til omtrent klokken 09.30 søndag formiddag.

— Da kunne vi se stormveggen komme over Breivevannet, og det kom vindkuler som har holdt på i hele dag, sier han.

- Opp mot 30 meter i sekundet

Pilegård mener vindstyrken har vært omtrent 25 meter i sekundet søndag. Det tilsvarer full storm.

— I kastene har det nok vært opp mot 30 meter i sekundet. Det er ganske heftig det, sier han.

Men på tross av at stolheisen var stengt, var det mange som koste seg både i de andre skitrekkene i alpinanlegget og i langrennsløypene.

— Driftsavdelingen og prepperne har gjort en fantastisk jobb. Forholdene har vært veldig gode, og vi har fått mye skryt, sier han.

Alpinsenteret har nå kuttet ut kveldskjøringen søndag for å sørge for best mulig forhold på dagen.

Fra silkeføre til sugeføre

Også i langrennsløypene skal det være nok snø. Fædrelandsvennen snakket med Berit Jevnaker og Elisabeth Sundfør, som hadde vært på tur til Galten søndag.

— Føret varierte fra silkeføre til sugeføre og motvind. Men turen var fin, forteller de.

Sture Pilegård er fornøyd med besøket så langt i påsken.

— Vi har hatt en strålende start, og besøket ligger langt over fjoråret. Da var det jo en veldig sen påske. Men når vi sammenligner med de gode årene tidligere, ser vi at vi er på det nivået nå, sier Pilegård.