AGDER: — Jeg har besøkt Setesdal, og jeg er alvorlig bekymret for utviklingen nord for Evje. Landsdelsfengsel er den desidert største statlige institusjonen Sørlandet kan håpe på å få tildelt den nærmeste fremtid. En slik etablering kan bety enormt mye for indre Agder, sier Antonsen.

Han mener kystkommunene og randkommunene til de store arbeidsmarkedene langs kysten, må gå sammen for å løfte indre Agder til glede for hele Agder.

— Jeg ser at Ivelands ordfører i Fædrelandsvennen ber Evje trekke seg ut av fengselskampen for å støtte Vennesla. Jeg tenker helt motsatt. Alle bør nå støtte Evje og Hornnes, sier Antonsen og fortseter.

— Indre Agder trenger et løft, og et fengsel med 200 arbeidsplasser kan skape mer dynamikk og utvikling enn all verdens utviklingsplaner. Evje er et geografisk midtpunkt, og fengsel her kan gi betydelig positiv ringvirkning både nordover, sørover, vestover og østover, sier Grimstad-ordføreren.

— Både Kristiansand og andre har støtter Venneslas kamp?

— Jeg vet det, men det er på tide at alle i landsdelen ser verdien av å skape ny utvikling i indre Agder. Fengsel er saken som kan skape dette, sier Antonsen, og ber Agder samle seg.