FIKK BLOMSTER: Lokale barn overrakte blomster til kronprinsparet da de ankom Odderøya. Foto: Tore André Baardsen
TRAFF KJENTE: Da kronprinsparet forlot bygget og var på vei inn i en ventende limousin, gikk kronprinsessen bort og omfavnet sin nære venninne, Hege Aasgaard. Foto: Tore André Baardsen
TAKKET JA: Kronprinsesse Mette-Marit takket ja straks hun fikk invitasjon til å åpne Grønt senter. Kronprins Haakon ble også med på åpningen. Foto: Tore André Baardsen
ÅPNINGEN: Hundre inviterte gjester var tilstede under åpningen inne på Grønt senter. Foto: Tore André Baardsen
TOTALRENOVERT: Den gamle kommandantboligen er totalrenovert og omgjort til Grønt senter. I forgrunnen ligger senterets egen kjøkkenhage. Foto: Tore André Baardsen

KRISTIANSAND: – Dette var stas. Jeg er veldig glad for at kronprinsessen takket ja til vår invitasjon og kom for å åpne senteret etter den lange fylkesturen de har vært på, sier miljøvernsjef Øystein Holvik i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen like etter Grønt senter er offisielt åpnet.

Han poengterte fra talerstolen at det kun var kronprinsessen som var invitert, men at det var hyggelig at kronprins Haakon også ble med.

– Man må ikke være beskjeden. Vi sendte en invitasjon, og de takket ja umiddelbart. Det var utrolig gøy, forteller han.

Det er den gamle Kommandantboligen på Odderøya som er totalrenovert av kommunen, og leies av Grønt senter. Kronprinsparet fikk lokale matvarer og kunstverk laget av barn i Odderøya barnehage i gave. De samme barna fremførte også sanger under seansen.

Uttrykte glede

Selve åpningen foregikk inne på Grønt senter, og var kun for inviterte. Pressen fikk bare være tilstede under deler av åpningen.

Ved hjelp av en hagesaks klippet kronprinsesse Mette-Marit over en blomsterkrans, til stor applaus fra de cirka hundre inviterte gjestene. Kronprinsessen holdt ikke noen tale i forbindelse med åpningen, men uttrykte ovenfor miljøvernsjefen glede over at Kristiansand kommune har fått et eget senter med fokus på miljø og klima.– Kronprinsparet er veldig opptatt av miljøet. Både Slottet og Skaugum har sertifikat som miljøfyrtårn, sier Holvik.

Viktig senter

Han er også leder av rådet for Grønt senter, som Stiftelsen Miljøfyrtårn, Grønn Hverdag og Kristiansand kommune står bak.

TRAFF KJENTE: Da kronprinsparet forlot bygget og var på vei inn i en ventende limousin, gikk kronprinsessen bort og omfavnet sin nære venninne, Hege Aasgaard. Foto: Tore André Baardsen

– Senteret skal være en arena for å utvikle Sørlandet i en grønn retning. Dette senteret kommer til å bety mye for byen, sier miljøvernsjefen.Det er den gamle Kommandantboligen på Odderøya som er totalrenovert av kommunen, og leies av Grønt senter. Kronprinsparet fikk lokale matvarer og kunstverk laget av barn i Odderøya barnehage i gave. De samme barna fremførte også sanger under seansen.

– Vi er stolte over at kronprinsesse Mette-Marit ville komme og åpne dette senteret. Hun viser at klimakampen vår er veldig viktig, sier Morten Elieson, daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn.