VINYL: 1300 LP-plater er blant produktene Buli selger. – 50 kroner stykk, men du skal få det billigere om du kjøper mange, sier han til en kunde. Foto: Mats Johannesen
GRAMMOFON: Det var mange forskjellige antikviteter i den tidligere Quart-sjefens garasjesalg. Foto: Mats Johannesen
SKILTET: Ved Bulis hjem på Søm hadde han satt ut dette skiltet torsdag kveld. Foto: Mats Johannesen
ÉN-STRENGS GITAR: – Denne gitaren ble laget i 1844 og har bare én streng. Jeg kjøpte den på en auksjon i Sverige, forteller Buli. Foto: Mats Johannesen

KRISTIANSAND: – Jeg gikk personlig konkurs. Jeg er ribba helt til skinnet etter Quart, sier Arild Buli (51) til Fædrelandsvennen.

Utenfor hjemmet sitt på Søm har han rigget til en stor presenning som en forlengelse av garasjen. Der står det 1300 LP-plater, grammofoner og masse andre antikviteter Buli selv omtaler som både skrot og fine ting.

– Før hadde jeg antikviteter som enkeltvis var verdt sekssifrede beløp. De solgte jeg rett etter konkursen. Nå selger jeg unna en del andre ting for å få ryddet opp, men også for å ha penger til mat, sier Buli.

– Blir nok fengsel

I over et år har kristiansanderen vært arbeidsledig og uten inntekt.

– Jeg lever på kona mens jeg venter på at saken min skal opp i lagmannsretten siste uka i september, forteller Buli.

26. oktober i fjor mottok den tidligere Quart-sjefen en dom i Kristiansand tingrett. Buli ble dømt til ett år i fengsel og 1,4 millioner kroner i erstatning for pengerot, bedrageriforsøk og skatteunndragelse i forbindelse med Quartfestivalen 2009. – Nå vil jeg få litt mer system på livet. Etter ankesaken blir det nok ei stund i fengsel, før jeg endelig er fri og kan begynne å leve livet igjen, sier Buli.

Trengs for å leve

Han regner med å få inn litt penger fra garasjesalget, som han sier han trenger for å leve.

VINYL: 1300 LP-plater er blant produktene Buli selger. – 50 kroner stykk, men du skal få det billigere om du kjøper mange, sier han til en kunde. Foto: Mats Johannesen

– Jeg skylder fortsatt penger, men i første omgang trenger jeg dem for å overleve fram til rettsaken er over. Det blir ikke så mye av det. Tingene går stort sett for hundrelapper, forklarer Buli.Tidligere har Buli eid antikviteter som var verdt sekssifrede beløper.

– Nå kjøper jeg ting som koster maks en tusenlapp eller to, sier han.

Mett på kultur

Selv har Arild Buli holdt seg langt unna festivaler etter Quart-konkursen.

– Festivaler er jeg helt ferdig med. Jeg har mistet lysten på kulturliv. Jeg er redd for å sitte igjen med en del av regninga, ler Buli.

Fædrelandsvennen besøker garasjesalget like etter at han har åpnet.

– Det har ikke akkurat strømmet på. Jeg har satt inn annonse i avisen deres i morgen, så vi får håpe at det kommer noen da, sier han.

Samler gamle ting

51-åringen, som fraktet millionbeløp i kontanter i ei verktøykasse under Quart-festivalen i 2009, sier at han alltid har vært interessert i antikviteter.

– Jeg synes alt som er gammelt er spennende. Når det gjelder gamle ting er jeg veldig nysgjerrig, forklarer han.

ÉN-STRENGS GITAR: – Denne gitaren ble laget i 1844 og har bare én streng. Jeg kjøpte den på en auksjon i Sverige, forteller Buli. Foto: Mats Johannesen

Buli viser fram en én-strengs gitar laget i 1844.– Denne kjøpte jeg på en auksjon i Sverige. Jeg har reist overalt på forskjellige auksjoner og kjøpt antikviteter. Det er en fin hobby, sier kristiansanderen, før han legger til:

– Det er kjedelig at det skal være kriminelt å drive festival og forsøke å gjøre noe for folket i Kristiansand.